Deutsche Bank închide 20% dintre sucursalele din Germania

Grupul bancar german Deutsche Bank intenţionează să închidă o cincime dintre sucursalele din Germania, în încercarea de a reduce costurile şi a profita de modificarea obiceiurilor clienţilor în perioada pandemiei de coronavirus, a declarat marţi pentru pentru Reuters unul dintre şefii de la Deutsche Bank.
Economica.net - mar, 22 sept. 2020, 08:47
Deutsche Bank închide 20% dintre sucursalele din Germania

Philipp Gossow, care supervizează operaţiunile de retail banking din Germania ale Deutsche Bank, a precizat că această reducere a reţelei de sucursale, până la 400 de unităţi de la aproximativ 500 în prezent, se va întâmpla în special în zonele urbane şi va avea loc „în cel mai scurt timp posibil”.

„Coronavirusul a modificat şi mai mult solicitările pentru servicii de consultanţă şi operaţiunile sucursalelor. Chiar şi consumatorii care anterior nu erau familiarizaţi cu online banking-ul fac acum multe tranzacţii bancare simple de acasă prin intermediul computerului sau iPad-ului”, a spus Philipp Gossow. Potrivit acestuia, din ce în ce mai mult serviciile complexe de consultanţă se derulează prin intermediul telefonului sau prin video chat, astfel că Deutsche Bank va face investiţii pentru a extinde aceste servicii.

Această diminuare a reţelei de sucursale vine în contextul în care Deutsche Bank trece printr-un proces global de restructurare care a început în 2019, după mai mulţi ani în care cea mai mare bancă germană a înregistrat pierderi.

În mod tradiţional băncile germane au o reţea extinsă de sucursale, comparativ cu băncile din Olanda sau Marea Britanie, unde clienţii se simt mai confortabili cu ofertele digitale. Însă băncile din întreaga Europă trebuie să îşi revizuiască strategiile cu privire la sucursale ca urmare a crizei coronavirusului.

Rivalul Deutsche Bank, Commerzbank, a decis recent să închidă 200 din cele 1.000 de sucursale şi ar putea închide şi alte câteva sute de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Centura Sighișoara: Strabag, Porr și cinci asocieri de firme vor să construiască șoseaua ocolitoarea a orașului
Centura Sighișoara: Strabag, Porr și cinci asocieri de firme vor să construiască șoseaua ocolitoarea a orașului
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit șapte oferte la licitația pentru construirea Centurii Sighișoara. Printre ofertanți se numără constructorii......
Piața auto norvegiană uimește din nou: doar două mașini diesel în Top 50
Piața auto norvegiană uimește din nou: doar două mașini diesel în Top 50
Norvegia se pregătește să spună adio vânzărilor de mașini diesel sau alimentate cu benzină chiar mai devreme decât ...
Autostrada Ploiești – Buzău: Guvernul ar putea declanșa exproprieri de încă 43 de milioane de lei
Autostrada Ploiești – Buzău: Guvernul ar putea declanșa exproprieri de încă 43 de milioane de lei
Ministerul Transporturilor propune exproprierea a peste 2.300 de imobile din județul Buzău pentru realizarea tronsonului ...
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” două judeţe de la investitorii străini, în anul crizei Covid-19 – analiză
Firmele cu cele mai mari afaceri în judeţele în care sunt înregistrate; antreprenorii români „câştigă” ...
Majoritatea firmelor care au avut cele mai mari prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate ...