Deutsche Bank îşi reduce prezenţa în Rusia

Cea mai mare bancă din Europa, Deutsche Bank, îşi va închide anul acesta divizia de corporate banking and securities din Rusia, în cadrul programului de restructurare menit să reducă costurile şi riscurile, transmit Deutsche Welle, Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - vin, 18 sept. 2015, 12:32
Deutsche Bank îşi reduce prezenţa în Rusia

Deutsche Bank va continua să ofere clienţilor preţuri pentru instrumentele financiare ruse şi servicii bancare clienţilor de bază din Rusia.

Presa a anunţat că în urma deciziei vor fi concediaţi aproximativ 200 din cei 1.300 de angajaţi ai Deutsche Bank din Rusia.

Şi alte instituţii financiare importante şi-au redus prezenţa în Rusia, inclusiv BNP Paribas SA, Raiffeisen Bank International AG şi Munich Re.

La sfârşitul săptămânii, Deutsche Bank a anunţat că preşedintele subsidiarei sale din Rusia va părăsi Moscova pentru Germania. Plecarea vine pe fondul investigaţiilor lansate la sediul din Moscova de către Deutsche Bank şi Departamentul Justiţiei din SUA.

Deutsche Bank a anunţat recent că-şi va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro şi se va retrage din mai multe ţări în care operează în prezent, în ideea de a-şi creşte profitabilitatea.

De asemenea, în cadrul unui program de restructurare programat până în 2020, a cărui implementare va costa 3,7 miliarde de euro, grupul Deutsche Bank intenţionează să reducă activele băncii sale de investiţii cu 200 miliarde de euro şi să închidă 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale.

Deutsche Bank intenţionează să renunţe la un sfert din numărul total de angajaţi – 23.000 de persoane – în special în activităţile tehnologice şi prin divizarea subsidiarei sale PostBank, au declarat luni surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Pe plan global grupul bancar va rămâne cu aproximativ 75.000 de angajaţi, în urma reorganizării finalizate de noul director general John Cryan, care în iulie a preluat controlul celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

Deutsche Bank operează în prezent în circa 70 de ţări din întreaga lume şi în primul trimestru al acestui an a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumătate faţă de profitul de 1,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, după ce recent a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor în perioada 2005 – 2009.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...