Deutsche Telekom a înregistrat pierderi în trimestrul patru 2013

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom AG şi-a redus joi estimările privind fluxul de lichidităţi, în condiţiile în care compania intenţionează să-şi majoreze investiţiile în SUA, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 06 mart. 2014, 08:25
Deutsche Telekom a înregistrat pierderi în trimestrul patru 2013

Deutsche Telekom, acţionarul majoritar de la OTE, a mai informat că în ultimul trimestru al anului trecut a înregistrat o pierdere netă de 752 milioane de euro, comparativ cu un profit net de 641 milioane de euro în ultimul trimestru din 2012.

În aceste condiţii, Deutsche Telekom a estimat că nu va reuşi să-şi atingă ţinta iniţială privind un flux de lichidităţi de şase miliarde de euro în 2015, adăugând că cifra pentru acest an va scădea până la 4,2 miliarde de euro, de la 4,6 miliarde de euro anul trecut.

Noul director general de la Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges, numit în funcţie la 1 ianuarie 2014, a început să ia măsuri pentru a consolida operaţiunile din Europa de Est şi să crească numărul de utilizatori din SUA.

‘Am fi putut atinge ţinta propusă pentru 2015 privind un flux de lichidităţi de şase miliarde de euro dacă am fi închis uşa în faţa creşterii clienţilor în SUA. Însă nu vrem acest lucru. Piaţa americană ne oferă oportunitatea de a ne creşte numărul de clienţi ceea ce înseamnă creşterea valorii pentru companie’, a declarat directorul financiar Thomas Dannenfeldt.

Al patrulea operator de telefonie mobilă din SUA, T-Mobile US Inc, la care Deutsche Telekom deţine 67% din acţiuni, şi-a sporit anul trecut baza de clienţi cu două milioane şi are de gând să adauge alte două-trei milioane de clienţi în acest an.

În pofida majorării investiţiilor, Deutsche Telekom a subliniat că politica sa de dividende va rămâne nemodificată, aşteptându-se să plătească 0,50 euro pe acţiune pentru anul financiar 2014.

Luna trecută, directorul Deutsche Telekom pentru operaţiunile europene din afara Germaniei, Claudia Nemat, a anunţat că până în 2018 Deutsche Telekom intenţionează să devină lider pe toate pieţele din Europa Centrală şi de Est unde operează, prin continuarea achiziţiilor şi investiţii în reţele.

În 2008, Deutsche Telekom AG a cheltuit 3,8 miliarde de euro pentru achiziţionarea unui pachet de 30% din acţiunile OTE, iar în luna iunie 2011 a preluat un pachet suplimentar de 10%. În prezent, statul grec mai deţine 10% din acţiunile OTE, iar restul de 50% sunt deţinute de investitori internaţionali şi acţionari instituţionali din Grecia.

Hellenic Telecommunications Organization (OTE Group) – cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est – deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Microsoft preia dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari
Microsoft preia dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari
Gigantul software Microsoft Corp a anunţat marţi că va prelua Activision Blizzard, dezvoltatorul jocurilor video StarCraft ...
Kaspersky își completează soluția Digital Footprint Intelligence cu un serviciu pentru eliminarea domeniilor rău intenționate
Kaspersky își completează soluția Digital Footprint Intelligence cu un serviciu pentru eliminarea domeniilor rău intenționate
Serviciul Kaspersky Takedown oferă o gestionare completă a întregului proces de eliminare a domeniilor rău intenționate ...
Asociația „Speranță pentru România” a primit în 2021 din donații peste 3 milioane de euro, bani pe care i-a folosit în sprijinirea a peste 600 de oameni aflați în dificultate
Asociația „Speranță pentru România” a primit în 2021 din donații peste 3 milioane de euro, bani pe care i-a ...
Asociația „Speranță pentru România" a anunțat marți că a reușit să strângă în anul 2021 peste 3 milioane de ...