1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

IT&C

Deutsche Telekom ar putea prelua rivala olandeză KPN

Deutsche Telekom a luat în considerare, anul trecut, o ofertă de preluare a rivalei olandeze KPN, pentru a se extinde în statele vecine, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

16 ian, 2015 | Agerpres

Cel mai mare grup european de telecomunicaţii a analizat în toamna anului trecut oferta pentru KPN dar a amânat proiectul şi s-a concentrat pe vânzarea operatorului britanic de telefonie mobilă EE către compania British Telecom (BT).

Deutsche Telekom şi Orange deţin, fiecare, 50% din acţiunile EE, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie, controlând 33,8% din piaţă datorită celor 24,5 milioane de utilizatori direcţi. Operatorul a fost creat în 2010 în urma fuziunii Orange cu T-Mobile.

'Imediat după finalizarea vânzării EE, Deutsche Telekom ar putea reanaliza preluarea KPN', susţin sursele. Tranzacţia EE ar urma să se finalizeze până la sfârşitul anului.

'Ei nu au prezentat o ofertă oficială', a declarat una dintre surse, precizând că nu se ştie dacă cele două companii au negociat această preluare.

Pentru a avea şanse de izbândă, Deutsche Telekom va trebui în primul rând să obţină acordul acţionarului majoritar al KPN, America Movil, controlată de miliardarul mexican Carlos Slim. 'Asta ar trebui să fie uşor. Carlos Slim este văzut ca un om care vinde', susţin sursele.

Slim nu a reuşit să preia integral compania olandeză în 2013.

Reprezentanţii Deutsche Telekom şi KPN nu au comentat informaţia.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

La mijlocul lunii august, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul 'T'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO