Deutsche Telekom, deschis la ideea schimburilor de date pentru a creşte securitatea reţelelor

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom este deschis la ideea schimburilor de date cu alţi operatori, în ideea îmbunătăţirii securităţii reţelelor, pe măsură ce industria de telefonie se pregăteşte să facă trecerea la tehnologia 5G, a declarat marţi şeful operaţiunilor din Europa de la Deutsche Telekom, Srini Gopalan.
Economica.net - mar, 26 mart. 2019, 14:35
Deutsche Telekom, deschis la ideea schimburilor de date pentru a creşte securitatea reţelelor

Securitatea reţelelor de telecomunicaţii a devenit un subiect important pe agenda politică după ce SUA au avertizat că echipamentele produse de grupul chinez Huawei ar putea fi utilizate de autorităţile de la Beijing pentru spionaj şi în consecinţă Washingtonul a cerut statelor aliate să evite echipamentele Huawei.

Sursele citate de Reuters au declarat că executivul comunitar va sfătui statele nemembre UE să dacă schimburi de date pentru a creşte securitatea reţelelor dar cu toate acestea nu va impune interzicerea echipamentelor Huawei.

„Nu există nimic mai important pentru industria noastră decât asigurarea securităţii reţelelor pe care le operăm. Dorim să facem tot ce este este productiv şi pozitiv pentru a creşte securitatea” a declarat Srini Gopalan la un eveniment organizat la Viena, capitala Austriei. Divizia T-Mobile Austria a Deutsche Telekom este unul din primii trei operatori de telecomunicaţii din Austria.

Industria de telecomunicaţii consideră tehnologia 5G drept următoarea sursă principală de venituri, în condiţiile în care promite conectarea la Internet a tuturor dispozitivelor, de la vehicule şi până la electrocasnice.

Austria vrea să devină pionierul tehnologiei 5G în Europa, fiind una din primele ţări UE care au scos la licitaţie licenţe 5G în ideea de a avea accesibile aceste servicii până la finele lui 2023. Cel mai mare operator de telefonie din Austria, grupul A1, a ales producătorul finlandez de echipamente Nokia pentru a-i construi reţeaua 5G.

În prezent, Deutsche Telekom se bazează pe mai mulţi producători, inclusiv Huawei, pentru echipamentele sale de reţea însă grupul german a decis să îşi revizuiască strategia de achiziţii după acuzaţiile formulate de Washington vis a vis de Huawei.

„Astăzi avem în reţelele noastre echipamente de la mai mulţi furnizori, inclusiv Huawei, Nokia şi Ericsson. Atunci când am spus că ne revizuim achiziţiile, ceea ce revizuim este mixul de furnizori” a spus Srini Gopalan.

Deutsche Telekom intenţionează să investească un miliard de euro până în 2021 pentru a-şi construi reţeaua 5G din Austria.

Al treilea mare operator de telefonie mobilă din Austria, Drei Austria, operator deţinut de grupul chinez Hutchison, a anunţat şi el că va colabora cu producătorul chinez de echipamente ZTE Corp pentru a-şi pune la punct reţeaua 5G.

Deutsche Telekom controlează 45% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede, ca să ai garanţia că economia rămâne deschisă
Cîţu: Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede, ca să ai garanţia că economia rămâne deschisă
PNL susţine în continuare adoptarea cât mai repede a proiectului legislativ privind certificatul verde, motivând că ...
Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe, până miercuri seara
Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe, până miercuri seara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ...
Cîmpeanu: Primul caz pozitiv la testul cu salivă – la Liceul „Caragiale” din Capitală
Cîmpeanu: Primul caz pozitiv la testul cu salivă – la Liceul „Caragiale” din Capitală
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat luni că primul caz pozitiv la testul cu salivă pentru SARS-CoV-2 a fost ...