1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Deutsche Telekom renunţă la reţeaua 3G în vara anului viitor

După ce Vodafone a anunţat că va renunţa la tehnologia depăşită 3G, Deutsche Telekom anunţă că din 30 iunie 2021, rețeaua 3G din Germania va fi închisă, pentru a face loc tehnologiilor mai rapide.

28 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Operatorul spune că va folosi frecvențele blocate în prezent de 3G pentru tehnologiile mult mai puternice 4G și 5G. Cele câteva zone care anterior erau acoperite de 3G, dar nu și de 4G, vor primi acum o sursă 4G de înaltă performanță.

„Deconectarea 3G din vara viitoare ne va permite să ne îmbunătățim și mai mult rețeaua”, spune Dirk Wössner, CEO Telekom Deutschland. "Folosim spectrul de frecvențe 3G care devine disponibil pentru cele mai moderne tehnologii. Vrem LTE pentru toată lumea și construim cea mai mare rețea 5G din Germania". 

Deutsche Telekom a declarat că a pregătit deja trecerea pentru clienții săi prin diferite măsuri, astfel încât aceștia să poată beneficia din timp de modernizarea rețelei. Contractele clienților vor fi prelungite în avans pentru utilizarea 4G / LTE. În acest fel, beneficiază automat de trecerea la noua tehnologie fără costuri suplimentare. Indiferent de tariful pe care îl folosesc clienții Telekom - servicul LTE este inclus.

Potrivit companiei, aproape toate contractele sunt deja activate pentru utilizarea 4G / LTE. Și până când 3G va fi oprit în vara anului 2021, chiar și cele câteva contracte rămase vor avea acces la rețeaua LTE. La trecerea la un tarif actual, utilizarea 5G este chiar inclusă în multe cazuri, în plus față de 4G / LTE.

După oprirea 3G, apelurile se fac fie prin intermediul 2G, fie în rețeaua 4G prin Voice-over-LTE (VoLTE). Chiar și clienții fără echipamente moderne pot vorbi în continuare prin rețeaua 2G şi nu vor avea nevoie de un telefon nou. Rețeaua 2G are o acoperire a populației de peste 99%.

Reţeaua 3G a fost adoptată în masă în anul 2007 şi are capacitatea de a transfera simultan două tipuri de informații: voce (o convorbire telefonică) și non-voce, ca de exemplu transfer de date: de poștă electronică, mesaje instante sau și pagini deintrnet. 3G nu folosește aceleași frecvențe radio ca 2G, şi a necesitat în majoritate rețele noi și autorizații noi de funcționare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO