Deutsche Telekom se aşteaptă la o creştere a veniturilor şi profiturilor în 2019

Deutsche Telekom (DT) a raportat joi o creştere de 7,1% a profiturilor trimestriale, pe fondul performanţelor foarte bune realizate de divizia sa T-Mobile din SUA, şi a confirmat estimările privind veniturile în 2019, transmit Dow Jones, Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 08 aug. 2019, 07:50
Deutsche Telekom se aşteaptă la o creştere a veniturilor şi profiturilor în 2019

Cel mai mare operator european de telecomunicaţii estimează în acest an o creştere de 3% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, după cheltuielile pentru chirii (EBITDAAL) la 23,9 miliarde de euro, faţă de 24,70 miliarde de euro previzionat de analişti. De asemenea, fluxul de numerar ar urma să crească în 2019 cu 11,7%, la 6,7 miliarde de euro. Analiştii estimau un flux de numerar de 6,90 miliarde de euro.

În trimestrul doi din 2019, profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, după cheltuielile pentru chirii (EBITDAAL) a urcat la 6,28 miliarde de euro (şapte miliarde de dolari), de la 5,87 miliarde de euro, în timp ce veniturile au crescut cu 7,1%, la 19,66 miliarde de euro, de la 18,37 miliarde de euro.

În perioada aprilie-iunie 2019, fluxul de numerar a ajuns la 1,54 miliarde de euro, sub estimările analiştilor.

Anul acesta, acţiunile Deutsche Telekom au scăzut cu 1,3% la Bursa de la Frankfurt, o evoluţie mai bună faţă de declinul de 3,5% înregistrat de indicele din sectorul telecomunicaţiilor Stoxx Europe 600.

Luna trecută, T-Mobile USA Inc, subsidiara din SUA a Deutsche Telekom AG, a obţinut aprobarea autorităţilor antitrust pentru preluarea rivalei Sprint Corp, deţinută de grupul nipon SoftBank, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.

Acordul, care va combina al treilea şi al patrulea mare jucător pe piaţa americană de telecomunicaţii, va stimula dezvoltarea tehnologiei 5G, consideră analiştii.

Directorul general al T-Mobile, John Legere, care va conduce entitatea combinată, a afirmat că în urma tranzacţiei consumatorii vor beneficia de reţea 5G la preţuri mai scăzute şi de o calitate mai bună. De asemenea, vor fi create mii de locuri de muncă iar economiile realizate de cele două companii sunt evaluate la 43 de miliarde de dolari.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Scumpirile închid industria: Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din țară oprește producția, din cauza prețurilor mari la energie și gaze
Scumpirile închid industria: Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din țară oprește producția, ...
Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de agricultura și industria românească, ...
Cîţu: Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede, ca să ai garanţia că economia rămâne deschisă
Cîţu: Certificatul verde trebuie să treacă cât mai repede, ca să ai garanţia că economia rămâne deschisă
PNL susţine în continuare adoptarea cât mai repede a proiectului legislativ privind certificatul verde, motivând că ...
Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe, până miercuri seara
Cod galben de ninsori şi vânt în 24 de judeţe, până miercuri seara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ...