Deutsche Telekom se aşteaptă la o creştere a veniturilor şi profiturilor în 2019

Deutsche Telekom (DT) a raportat joi o creştere de 7,1% a profiturilor trimestriale, pe fondul performanţelor foarte bune realizate de divizia sa T-Mobile din SUA, şi a confirmat estimările privind veniturile în 2019, transmit Dow Jones, Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 08 aug. 2019, 07:50
Deutsche Telekom se aşteaptă la o creştere a veniturilor şi profiturilor în 2019

Cel mai mare operator european de telecomunicaţii estimează în acest an o creştere de 3% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, după cheltuielile pentru chirii (EBITDAAL) la 23,9 miliarde de euro, faţă de 24,70 miliarde de euro previzionat de analişti. De asemenea, fluxul de numerar ar urma să crească în 2019 cu 11,7%, la 6,7 miliarde de euro. Analiştii estimau un flux de numerar de 6,90 miliarde de euro.

În trimestrul doi din 2019, profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare, după cheltuielile pentru chirii (EBITDAAL) a urcat la 6,28 miliarde de euro (şapte miliarde de dolari), de la 5,87 miliarde de euro, în timp ce veniturile au crescut cu 7,1%, la 19,66 miliarde de euro, de la 18,37 miliarde de euro.

În perioada aprilie-iunie 2019, fluxul de numerar a ajuns la 1,54 miliarde de euro, sub estimările analiştilor.

Anul acesta, acţiunile Deutsche Telekom au scăzut cu 1,3% la Bursa de la Frankfurt, o evoluţie mai bună faţă de declinul de 3,5% înregistrat de indicele din sectorul telecomunicaţiilor Stoxx Europe 600.

Luna trecută, T-Mobile USA Inc, subsidiara din SUA a Deutsche Telekom AG, a obţinut aprobarea autorităţilor antitrust pentru preluarea rivalei Sprint Corp, deţinută de grupul nipon SoftBank, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.

Acordul, care va combina al treilea şi al patrulea mare jucător pe piaţa americană de telecomunicaţii, va stimula dezvoltarea tehnologiei 5G, consideră analiştii.

Directorul general al T-Mobile, John Legere, care va conduce entitatea combinată, a afirmat că în urma tranzacţiei consumatorii vor beneficia de reţea 5G la preţuri mai scăzute şi de o calitate mai bună. De asemenea, vor fi create mii de locuri de muncă iar economiile realizate de cele două companii sunt evaluate la 43 de miliarde de dolari.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul benzinei, astfel că diferența de preț dintre cei doi carburanți a......
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...