Deutsche Telekom va ieşi de pe piaţa din SUA pentru a se concentra pe Europa de Est

Grupul american Sprint Corp a acceptat să plătească aproximativ 40 de dolari pe acţiune pentru cumpărarea T-Mobile US Inc, divizia din SUA a Deutsche Telekom AG, o tranzacţie mult aşteptată prin care vor fuziona al treilea şi al patrulea operator de telefonie mobilă din Statele Unite, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - joi, 05 iun. 2014, 06:22
Deutsche Telekom va ieşi de pe piaţa din SUA pentru a se concentra pe Europa de Est

Pentru Deutsche Telekom, ieşirea de pe piaţa din SUA îi va permite să-şi întărească operaţiunile în Europa de Est.

La acest preţ, un bonus de 17% faţă de preţul acţiunilor celor două companii de la închiderea şedinţei bursiere de miercuri, valoarea T-Mobile depăşeşte 32 miliarde de dolari.

Deutsche Telekom deţine 67% din T-Mobile şi, ca parte a tranzacţiei, vrea să-şi păstreze o participaţie de 15-20% din entitatea combinată, susţin sursele.

Sprint este deţinută de operatorul de telefonie mobilă Softbank Corp din Japonia.

Preşedintele Softbank Chairman, Masayoshi Son, este de mult timp interesat de achiziţionarea T-Mobile şi fuziunea sa cu Sprint, pentru a crea un operator de telefonie mobilă capabil să aibă resursele necesare modernizării reţelei sale şi să poată concura mai bine cu liderii pieţei – AT&T şi Verizon Wireless.

În 2011, negocierile privind vânzarea diviziei din SUA a Deutsche Telekom companiei americane AT&T, pentru 39 de miliarde de dolari, au eşuat.

Profitul Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, a scăzut cu 3,9% în primul trimestru din 2014, pe fondul majorării cheltuielilor în SUA.

În perioada ianuarie – martie 2014, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) a ajuns la 4,12 miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 4,12 miliarde de euro.

Veniturile companiei germane au urcat cu 8%, la 14,9 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor.

Directorul general al Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges, a anunţat luna aceasta că divizia T-Mobile, al patrulea mare operator de telecomunicaţii din SUA, are nevoie de investiţii pe termen lung.

‘Povestea noastră de succes în SUA continuă. Decizia de a investi semnificativ în această piaţă a fost una corectă’, a explicat şeful companiei germane.

T-Mobile a raportat pierderi de 115 milioane de dolari.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization – OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.

Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...