1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Dezvoltarea tehnologiei are un rol important în planul UE de redresare din criza provocată de pandemia de coronavirus

De la accelerarea adoptării tehnologiei 5G la utilizarea datelor digitale, Uniunea Europeană recurge la tehnologie ca instrument de redresare din criza provocată de pandemia de coronavirus şi pentru a concura mai bine cu Statele Unite şi China în domenii cheie, transmite Reuters, preluată de News.ro.

28 mai, 2020 | News.ro

În cadrul planului de redresare în valoare de 750 de miliarde de euro anunţat miercuri, Comisia Europeană afirmă că obiectivul este ca Uniunea să dobândească suveranitate tehnologică în domenii cruciale, după ieşirea din criză.

Criza coronvirusului a scos în evidenţă dependenţa blocului comunitar de tehnologii cheie şi de aprovizionarea cu echipamente de importanţă crucială.

”Pandemia şi consecinţele ei în viaţa noastră şi pentru economie au scos în evidenţă importanţa digitalizării în toate domeniile economice şi sociale ale UE”, a anunţat Executivul UE la anunţarea planului de susţinere a ţărilor membre.

Propunerea include, fără să ofere cifre concrete, mai multe investiţii în reţele 5G şi 6G, principalele beneficiare fiind sănătatea, educaţia, transporturile, logistica şi media

Alte domenii care vor benefica de finanţare includ inteligenţa artificială, securitatea cibernetică, comunicaţiile sigure, infrastructură pentru date şi servicii cloud, supercomputere, quantum şi blockchain.

Comisia a reiterat planul de a adopta o lege pentru date, pentru a capitaliza datele industriale, de mediu, sănătate, transporturi şi administraţie publică.

Comisia a dat un avertisment marilor platforme online, de care depind mii de companii europene pentru acces şi afaceri, afirmând că noua lege, cunoscută sub numele de Legea pentru Servicii Digitale, care ar trebui să fie adoptată la sfârşitul acestui an, va include reguli clare.

”Va oferi o securitate mai mare pentru consumatorii online, prevenind abuzul de putere pe piaţă prin intermediul platformelor, asigurând o piaţă corectă, cu oportunităţi egale pentru afacerile mici”, potrivit Comisiei.

Strategia propusă pentru securitatea cibernetică are rolul să ajute ţările să îşi îmbunătăţească securitate reţelelor lor şi că combată atacurile care au loc online.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO