Dezvoltatorul CTP investeşte 100 de milioane de euro anul acesta în depozite şi fabrici în România

Cu un portofoliu de aproximativ 400.000 de mp de spaţii logistice şi industriale, dezvoltatorul CTP are în plan investiţii de cel puţin 100 de milioane de euro pentru acest an pe piaţa din România. 
Andrada Ghira - mie, 17 feb. 2016, 21:58
Dezvoltatorul CTP investeşte 100 de milioane de euro anul acesta în depozite şi fabrici în România

După ce a marcat un an 2015 cu şase achiziţii, compania CTP a devenit cel mai mare proprietar de spaţii logistice de pe piaţa locală. Şi nu se opreşte aici. CTP va continua şi în acest an investiţiile în dezvoltarea proiectelor din România. 

„În prezent, portofoliul nostru din România este de aproximativ 400.000 de mp, iar pentru acest an avem în plan să investim cel puţin 100 de milioane de euro pentru a finaliza anumite proiecte. Proiectele sunt dezvoltate pentru clienţii existenţi ai CTP. În următorii ani, avem în plan să dezvoltăm un portofoliu de un milion de mp de spaţii închiriabile”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Remon Vos, CEO CTP. 

Întrebat dacă CTP îşi schimbă strategia de la „cumpără” la „dezvoltă” pentru acest an şi dacă se mai uită la achiziţia de noi proprietăţi, Vos spune că le va face pe amândouă, dar nu este sigur că ar mai fi proprietăţi de vânzare în acest moment. 

Despre clienţii companiei, Remon Vos mai spune că aceştia privesc pozitiv România pentru a avea aici activităţi de producţie, logistică/distribuţie, în combinaţie cu activităţile de cercetare şi dezvoltare. „Mulţi dintre ei sunt entuziaşti referitor la suportul guvernamental, infrastructura se îmbunătăţeşte şi găsesc mână de lucru calificată la costuri rezonabile”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Remon Vos, CEO CTP. 

CITEŞTE ŞI Cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România promovează Bucureştiul pe aeroporturile din Europa

Care sunt investiţiile pentru acest an 

La nivel european, CTP deţine parcuri logistice în Republica Cehă şi Slovacia, şi şi-a făcut intrarea şi pe piaţa din Ungaria şi Ucraina. În total, compania administrează un portofoliu cu 3,2 milioane de spaţii logistice şi industriale, iar planurile prevăd ca în 2018 să ajungă la un portofoliu de 5 milioane de mp.  

Cum arată România pe harta CTP?Locaţie în expansiune„. Una dintre zonele în care CTP va investi în acest an este Deva.

„În Deva, avem în prezent două proiecte. O proprietate a fost recent construită şi ocupată de Carrefour şi HAVI Logistic pentru a aproviziona supermarketurile Carrefour şi câteva restaurante McDonald’s din regiunea Transilvaniei. Există şi teren adiacent care este acum pregătit pentru extinderea proiectului. Această primă fază a proiectului este de aproximativ 21.000 mp, iar extinderea este de 13.000 de mp. Cea de-a doua proprietate din Deva are aproximativ 20.000 de mp, plus teren pentru extindere. Cel mai mare chiriaş este Tibbett Logistics şi în prezent mai sunt disponibili 10.000 mp. Deva este o locaţie strategică pentru aprovizionarea Transilvaniei, bine conectată la vestul României şi Bucureşti. CTP plănuieşte să investească mai multe în regiunea Deva în următorii ani, a declarat pentru ECONOMICA.NE, Remon Vos. 

Cea de-a şasea proprietate cumpărată anul trecut şi despre care nu s-au făcut publice informaţii, este CTPark Timişoara. Proiectul este localizat în apropierea aeroportului, unde în prezent este disponibilă spre închiriere o suprafaţă de circa 7.000 de mp, dar există şi teren adiacent pentru viitoare dezvoltări. Tot în apropiere, la Arad, compania are 44.000 de mp de spaţii disponibile spre închiriere. 

În CTPark Turda, acolo unde anul trecut compania germană Frankische a deschis o unitate de producţie, se va construi fabrica belgienilor de la Sonaca, care au obţinut un ajutor de stat de 5,4 milioane de euro şi un împrumut de la BERD în valoare de 8,5 milioane de dolari.  În plus, Frankische ia în considerare extinderea fabricii, iar CTP se află în discuţii cu un al treilea chiriaş. 

Dacă belgienii de la WDP construiesc pentru concernul Faurecia o fabrică la Râmnicu Vâlcea, CTP construieşte în prezent, tot pentru francezi, o fabrică la Piteşti, care va funiza componente pentru industria auto.

„Investiţia totală se ridică la opt milioane de euro şi aproximativ 500 de oameni vor fi angajaţi. Fabrica se va deschide în vara acestui an şi este prima proprietate în CTPark Piteşti, localizată strategic, aproape de industria auto din România şi foarte bine conectată cu Bucureştiul”, mai spune Remon Vos.  

Cât despre proiectul de la Cluj-Napoca, acolo unde CTP construieşte un depozit de 25.000 de mp pentru Profi şi care va fi finalizat în luna martie, există teren pentru extindere, dar niciun contract nu a mai fost semnat.

Înainte de criză, CTP a mai cumpărat teren şi la Mădăraş, judeţul Bihor. Deocamdată, locaţia este prezentată clienţilor, iar compania speră ca în următoarele trei-şase luni să ajungă la un acord cu privire la termenii şi condiţiile pentru a putea începe dezvolatarea unor noi proiecte.  

Investiţii şi la Bucureşti

Cu cea mai mare parte din portofoliu sunt proiecte din apropierea Bucureştiului: parcul ProLogis, Bucharest West de la Portland şi Mercury Logistic de la Heitan.

Achiziţia proiectului de la americanii de la ProLogis a venit şi cu 30 de ha de teren disponibile spre dezvoltare şi pregătite cu infrastructură şi avize. „În primăvara acestui an, CTP va începe construcţia a 15.000 de mp de spaţii de depozitare de clasă A, care va fi disponibilă în unităţi cu suprafeţe de 3.000 de mp începând cu luna august a acestui an”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET Remon Vos.   

Tot anul trecut, CTP a cumpărat 20 de ha de la Volksbank AG, ce au aparţinut anterior dezvoltatorului Cefin. 

„Terenul va fi folosit pentru extinderea CTPark Bucharest (n. red. – fostul Bucharest West, cumpărat de la Portland Trust), unde în prezent construim 15.000 de mp pentru trei chiriaşi: Iron Mountain, DSV şi Englmayer”, mai spune directorul executiv al CTP. 

Ce face concurenţa 

Sectorul spaţiilor logistice şi industriale a cunoscut un 2015 în care s-au parafat cele mai multe tranzacţii, dar s-a înregistrat şi o creştere a cererii, care a fost cu 60% mai mare decât oferta nouă, ceea ce a facut ca rata de neocupare să se reducă la sub 5% pentru proiectele din Bucureşti şi la 10% pentru cele din afara Capitalei, arată cel mai recent studiu al companiei de consultanţă imobiliară JLL. 

Nu doar CTP turează motorul pentru dezvoltări. Cei de la P3 au anunţat recent că au în construcţie spaţii logistice de 90.000 de mp  în care vor investi 65 de milioane de euro în proiectul Europolis, cumpărat anul trecut de la CA Immo, şi care se află peste drum de parcul logistic achiziţionat, tot anul trecut, de CTP de la Portland Trust.

Deşi în ultimii ani belgienii de la WDP nu au fost foarte vizibili în piaţă, aceştia s-au reactivat anul trecut, când au contractat un credit de 25 de milioane de euro pentru proiectele din România. După ce anul trcut au finalizat spaţii în parcurile din Braşov, Brăila şi Ploieşti, belgienii mai au în consrucţie depozite la Sibiu şi Râmnicu Vâlcea. 

CITEŞTE ŞI Belgienii de la WPD au cumpărat un depozit şi au luat un credit pentru investiţiile în spaţiile logistice din România

Intersant de urmărit va fi strategia celeor de la Logicor, care au intrat în posesia portofoliului Immofinanz deţinut în regiune, inclusiv proprietăţi din România, dar şi a celor de la Panattoni, care şi-au făcut anul trecut intrarea pe piaţa românască şi l-au recrutat pe Muler Onofrei pentru postul de director al filialei din România. Onofrei a lucrat anterior pentru ProLogis. 

Te-ar mai putea interesa și
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) continuă, avertizează specialiştii......
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între 8.000 și 10.000 de lei
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între ...
Printr-un ordin dat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală se atrage atenția asupra faptului că automatele ...
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul ...