1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

IT&C

Dezvoltatorul de aplicaţii online Zitec, evaluat la aproape 7 milioane de euro în urma unei investiţii de 1,7 milioane euro din partea eMAG

Dezvoltatorul de aplicaţii online Zitec, din Bucureşti, a atras o investiţie de 1,7 milioanede euro din partea eMAG, cel mai mare retailer online din România, controlat de grupul sud-african Naspers. În urma tranzacţiei, Dante International SA, compania care operează eMAG, va deţine un pachet minoritar de 24,9% din acţiunile Zitec. Astfel rezultă o evaluare de 6,8 milioane de euro a companiei de software.

17 feb, 2017 | ECONOMICA.net

UPDATE 18:30 În urma acestei investiţii, eMAG va deţine 24,9% din acţiunile Zitec. Astfel, rezultă că valoarea dezvoltatorului de aplicaţii este estimată la 6,8 milioane de euro. Alexandru şi Ramona Lăpuşan vor controla, cumulat, participaţia majoritară, ca şi până acum.

Odată cu această investiție, Zitec are în plan o extindere accelerată pe piață, prin creșterea echipei, deschiderea de birouri în provincie, formarea unui departament specializat în fonduri europene și granturi, precum și activități susținute de creștere a portofoliului de clienți în Europa de Vest și SUA, se arată într-un comunicat al companiei de software.

Cifra de afaceri a Zitec a ajuns anul trecut la 4 milioane de euro, iar indicatorul de profitabilitate EBITDA a urcat la 12%, precizează compania.

Infuzia de capital va avea loc printr-o serie de tranzacţii şi vizează creşterea în zona de servicii de dezvoltare de software şi online marketing, precum şi portofoliul de investiţii în start-up-uri.

"Ne bucurăm foarte mult că am reușit să obținem această investiție care, în primul rând, ne oferă validarea unui business românesc de servicii, dezvoltat de la zero, de-a lungul a 14 ani. Mai mult, este o recunoaștere venită din partea unui jucător de renume. Rămânem în continuare o companie antreprenorială, independentă, lucru care a făcut, de altfel, posibilă această tranzacție, pe lângă o aliniere foarte bună a obiectivelor strategice", a declarat în comunicat Alexandru Lăpușan, CEO & fondator Zitec.

eMAG va asigura accesul companiei la capital, know-how și conexiuni globale pentru dezvoltare. Managementul va rămâne în aceeași formulă ca înainte de tranzacție.

"Această tranzacție strategică ne va permite să continuăm dezvoltarea accelerată a unor proiecte locale și regionale ample, cu impact major în piață, cu sprijinul unui partener cu competențe avansate în servicii IT. Totodată, este o recunoaștere a rezultatelor obținute de echipa Zitec în ultimii ani și a excelentei colaborări pe care am avut-o în proiecte comune precedente", a declarat la rândul său Iulian Stanciu, CEO și acționar eMAG.

Tranzactia a fost asistată pentru Zitec de Societatea de avocați bpv Grigorescu Ștefănică, prin implicarea directă a lui Cătălin Grigorescu (Managing Partner) și a lui Ciprian Frandeș (Associate). De asemenea, Zitec a beneficiat de consultanță de specialitate în domeniul IT din partea buticului de avocatură Jlaw, prin avocații Claudia Jelea și Mihai Jelea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO