Dezvoltatorul Oasis investeşte peste 40 de milioane de euro în două parcuri de retail la Oradea şi Sibiu

Dezvoltatorul Oasis & Retail Development Consulting investeşte 12 milioane de euro într-un parc de retail la Oradea şi va începe anul viitor lucrările la un nou proiect la Sibiu, au anunţat oficialii companiei. 
Andrada Ghira - mie, 12 oct. 2016, 10:23
Dezvoltatorul Oasis investeşte peste 40 de milioane de euro în două parcuri de retail la Oradea şi Sibiu

Amplasat pe terenul fostei fabrici Înfrăţirea, Prima Shops Oradea va fi dezvoltat în două etape. Suprafaţa totală închiriabilă este de 15.000 de mp, iar prima fază vizează livrarea a 10.000 de mp de spaţii comerciale. Lucrările de construcţie au început săptămâna trecută, iar termenul de livrare este prevăzut pentru martie 2017. A doua faza a proiectului, cu o suprafaţă de 5.000 de mp, va fi finalizată în ultimul trimestru al anului viitor.

Investiţia de 12 milioane de euro este sustinuţă din surse proprii ale Oasis.

„Oradea este un oraş care are o dezvoltare spectaculoasă şi am considerat că e mai fezabil, atât pentru noi, cât şi pentru chiriaşi, să facem un parc de retail, nu un mall”, a declarat Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Compania a cumpărat înainte de criză terenul de la Oradea, unde avea planuri de construcţie a unui mall. Intenţia de dezvolta un alt mall în oraş şi-a manifestat-o şi familia Mudura, care deţine la Oradea centrul comercial Lotus. Un alt mall, Oradea Shopping City, deţinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, a fost recent scos la vânzare pentru 15 milioane de euro. 

„Oradea sHopping City este un proiect care nu a fost de succes nici la început, nici acum. E un proiect la marginea oraşului, cu un alt concept. Tot în zonă este şi ERA Retail Park, dar noi considerăm că poziţia proiectului nostru, în oraş, va fi de succes”, mai spune Klaus Reisenauer.

Investiţii de 30 de milioane de euro la Sibiu 

Compania mai deţine împreună cu austriecii de la CA IMMO un teren de 18 ha la Sibiu, acolo unde în urmă cu câţiva ani a fost construit un magazin pentru retailerul de bricolaj OBI, transformat ulterior în Hornbach. Anul viitor vor fi demarate lcurările de construcţie. 

„Avem deja PUZ-ul (nr. – planul urbanistic zonal) aprobat şi acum suntem în prces de închriere şi discutăm cu retaileri ancore. Finanţarea va fi parte din surse proprii, parte dintr-un credit bancar”, a mai spus Klaus Reisenauer. După estimările lui, parcul comercial ar urma să fie inaugurat în 2018, iar investiţia se ridică la circa 30 de milioane de euro. 

Pentru dezvoltarea parcului de retail de la Sibiu, compania are nevoie de 10 ha, iar restul de opt ha vor fi păstrate fie pentru extinderi ulterioare, fie vor fi vâdute retailerilor interesaţi. 

În prezent, compania are un portofoliu de 25.000 de mp, din care 12 locaţii sunt închiriate către Lidl şi patru parcuri de retail, unde chiriaşi sunt Altex, Takko, Flanco, Deichmann. Investiţiile Oasis pe piaţa locală sunt de 70-80 de milioane de euro. 

Oasis Retail & Development Consulting este un dezvoltator cu o experiență de 14 ani pe piața centrelor comerciale din România. Comapania a finalizat pest 70 de proiecte pe o suprafață de 1,5 milioane de mp de teren. Acționarii companiei, Klaus Reisenauer și Kurt Wagner au o experiență de 20 de ani în domeniu, fiind implicați in dezvoltarea de retail atât pe piața locală, cât și în Europa Centrală și de Est (Austria, Ungaria, Cehia și Slovacia). Compania dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops și Family Center.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...