1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Imobiliare

Dezvoltatorul Park Avenue Offices vrea să facă trei clădiri de birouri lângă liceul Gheorghe Şincai

Dezvoltatorul Modern Construct Invest, deținut de compania Eastern Building Investment înregistrată în Olanda, vrea să dezvolte un centru de afaceri cu 10 etaje, care va include birouri și retail pe strada Lânăriei, în apropierea Colegiului Național Gheorghe Șincai. Terenul are 16.757 mp, a fost cumpărat de companie în 2001, şi e ocupat de şase clădiri închiriate către diverse companii, multe din domeniul medical.

28 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

Dacă primăria va accepta cererea de PUZ a Modern Construct Invest, compania administrată de Radu Bădiță Răzvan, administrator la 9 companii, toate active pe piața imobiliară, printre care Grup Industrial Titan, Crown Development sau Mecapol SA, cele 6 hale de pe teren vor fi demolate pentru a face loc turnurilor de birouri concepute de companie.

Conform documentelor cercetate de Economica.net, proiectul va avea un POT maxim de 50%, un CUT maxim de 3,6 și un regim de înălțime 2S+P+10E.

Citește și: Cartierele bucureştene în care se vor livra cele mai multe locuinţe în 2020

Dezvoltatorul a mai realizat clădirea de birouri Park Avenue Offices de pe bulevardul Constantin Prezan din Capitală, în apropierea Pieței Charles de Gaulle, și plănuiește acum construcția unui proiect office în zona Tineretului, potrivit datelor din piața imobiliară. 

Potrivit planului, pe terenul de 16.757 mp ar urma să fie construite trei clădiri de 10 etaje fiecare, iar proiectul va include funcțiuni mixte, cu birouri, servicii și spații comerciale.

În imediata apropiere a viitorului proiect de birouri se construiește o noua gură de metrou pentru acces la stația Tineretului. 

Citește și: Valoarea nominală maximă a tichetului de masă a crescut cu un ban la 20,01 lei

Cel mai probabil, dacă PUZ-ul va fi aprobat de PMB, construcția va începe în 2021 sau 2022, mai ales că, potrivit unui studiu realizat de Colliers International, aproape trei sferturi dintre proprietarii și chiriașii din piața de birouri consideră că epidemia de Covid-19 le va afecta în continuare operațiunile, iar evoluția generală a afacerilor va deveni satisfăcătoare fie în a doua jumătate a anului 2021, fie în 2022.

În timp ce majoritatea chiriașilor se așteaptă ca peste 50% dintre angajații lor să se întoarcă la birou până la jumătatea anului viitor, proprietarii estimează un impact pe termen mediu, majoritatea așteptându-se la o cerere cu cel puțin 10% mai mică decât în ultimii ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO