Dezvoltatorul Pokemon GO vrea să lanseze jocul pe 200 de pieţe în curând

Directorul companiei care a dezvoltat Pokemon GO a declarat vineri că vrea să lanseze jocul în aproximativ 200 de ţări şi regiuni 'relativ curând', adăugând că în prezent lucrează la creşterea capacităţii serverelor pentru a putea face faţă unui număr mare de jucători, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 15 iul. 2016, 12:01
Dezvoltatorul Pokemon GO vrea să lanseze jocul pe 200 de pieţe în curând

Pokemon GO a înregistrat o creştere explozivă a numărului de jucători chiar dacă deocamdată a fost lansat oficial doar în cinci ţări: SUA, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi Germania.

‘De ce să ne limităm?’, a declarat John Hanke, directorul general al firmei Niantic, care a dezvoltat Pokemon GO împreună cu Pokemon Company, o companie afiliată a grupului Nintendo. Hanke a refuzat să ofere detalii cu privire la intervalul viitoarelor lansări dar a precizat că Ingress, primul joc de realitate extinsă al companiei Niantic, a avut nevoie de o lună-două pentru a ajunge la un număr de 200 de pieţe.

Comentariile lui John Hanke au dus la creşterea cu alte 10 procente a cotaţiei acţiunilor Nintendo, care vineri au stabilit un record pentru volumul tranzacţiilor zilnice pentru o singură companiei la Bursa de la Tokyo. În doar o săptămână, acţiunile Nintendo au crescut cu 86%, astfel că valoarea de piaţă a companiei a crescut cu 17 miliarde de dolari.

John Hanke a confirmat că Pokemon GO va fi lansat în curând în Japonia şi că în cele din urmă va fi lansat şi în Coreea de Sud, unde funcţiile de localizare oferite de Google sunt restricţionate din cauza unor chestiuni care ţin de securitate. În schimb, Hanke a fost mai reticent cu privire la perspectivele lansării oficiale a jocului Pokemon GO pe piaţa din China, apreciind că în acest caz există o serie de reglementări de care trebuie ţinut cont.

Potrivit firmei olandeze de cercetare de piaţă Newzoo, Coreea de Sud este a patra mare piaţă de jocuri din lume după cea din China, SUA şi Japonia.

John Hanke mai spus că dezvoltatorul Pokemon GO analizează în prezent introducerea unui sistem de sponsorizare similar cu cel al jocului Ingress, în cadrul căruia sunt prezente magazine şi automate de vânzări cu marca unor sponsori oficiali. Aceşti sponsori plătesc în funcţie de numărul de vizitatori, ceea ce oferă o sursă suplimentară de venituri pe lângă achiziţiile în cursul jocului. În prezent, Niantic are opt companii care sunt sponsori oficiali ai jocului Ingress la nivel global, acelaşi număr fiind aşteptat şi pentru Pokemon GO.

Pokemon Go este un joc gratuit, care implică găsirea şi capturarea de personaje virtuale Pokemon în diferite locuri din viaţa reală. Practic, utilizatorii se mută din jocul digital în lumea fizică, prin intermediul camerei smartphone-ului lor, făcându-i să descopere locaţii în viaţa reală unde pot găsi, face schimb şi lupta cu pokemoni. Jocul în sine este gratuit însă utilizatorul este stimulat să bage mâna în buzunar dacă vrea să adauge anumite funcţii suplimentare, de exemplu pentru a cumpăra alimente pentru hrana monştrilor capturaţi.

Aplicaţia, dezvoltată de Niantic Inc, start-up intern al Google-Alphabet, împreună cu Nintendo Co Ltd şi Pokémon Company International, a fost lansată în Statele Unite, Noua Zeelandă şi Australia la 7 iulie. În mai puţin de o săptămână, a devenit una dintre aplicaţiile cele mai descărcate de pe Android Magazin Play. Pokémon GO are mai multe facilităţi decât Tinder, iar utilizatorii petrec mai mult timp pe acest joc decât pe WhatsApp, Instagram, Snapchat sau Facebook Messenger, potrivit unui studiu SimilarWeb.

Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, care în traducere înseamnă ”monştrii de buzunar”.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...