1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Dezvoltatorul spaniol Gran Via investeşte 10 milioane de euro în primele 200 de apartamente la Constanţa

Dezvoltatorul spaniol Gran Via, care a construit peste 1.500 de apartamente în patru ani la Bucureşti, îşi îndreaptă atenţia spre terenul de 6,5 ha de la Constanţa, cumpărat în urmă cu mai bine de zece ani.

21 iul, 2018 | | ECONOMICA.net

„Ne pregătim pentru proiectul de la Constanţa, unde am depus actele pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Sperăm să o obţinem până la sfârşitul acestei luni; am cerut deja oferte pentru lucrări de structură şi speram ca în august, cel târziu pe 15 august, să putem să ne apucăm de lucrări. Începem cu un bloc momentan, iar în funcţie de interes, acţionarii dispun de lichidităţi să facem chiar două blocuri", a declarat pentru ECONOMICA.NET Antoanela Comşa, directorul general al Gran Via România.

Terenul se află pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în apropierea centrului comercial Vivo şi hypermarketul Auchan. Gran Via Marina va avea în total 800-850 de unităţi locative distribuite în opt blocuri, înalte de 11 etaje. Primul bloc la care se vor începe lucrările de construcţie va veni pe piaţă cu 192 de apartamente, iar investiţia se ridică la 10 milioane de euro.

Finanţarea lucrărilor de construcţie se va face şi din fonduri proprii, dar şi cu credite bancare. 

Constanţa a devenit al patrulea oraş din ţară unde tinerii ar dori să locuiască, iar oferta de apartamente este redusă, având în vedere faptul că cele mai multe construcţii sunt ridicate în Mamaia, acolo unde antreprenorii construiesc blocuri cu apartamente de închiriat pentru sezonul estival. 

"Mai mult decât atât, preţurile apartamentelor în Constanţa au sărit de 1.000 de euro pe mp pentru prima dată, iar oraşul are un PIB foarte ridicat pe cap de locuitor. Sunt bani în Constanţa, şi atunci având terenul de foarte mult timp, am decis să începe, mai ales că suntem spre finalizare cu celelalte terenuri pe care le avem în Bucureşti", ne-a mai declarat Antoanela Comşa. 

Dezvoltatorul spaniol a intrat pe piaţa locală înainte de criză, atunci când a cumpărat foste platforme industriale la Bucureşti, precum Tricodava şi Frigocom, dar şi terenul de la Constanţa.

Criza a îngheţat planurile companiei, însă în 2013 au început lucrările la primul bloc de apartamente în Bucureşti, pe terenul fostei fabrici Frigocom. În cinci ani, Gran Via a construit în cele două proiecte din Bucureşti, Timişoara 58 şi Gran Via Park, peste 700 de apartamente. În construcţie se află şi proeictul Aviaţiei Apartments, cu aproape 300 de unităţi locative, în zona birourilor din nordul Bucureştiului. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO