DGASMB: Plata stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap, amânată din lipsă de fonduri. Voiculescu spune că va fi achitat

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti anunţă că, în această lună, plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap va fi amânată, urmând să fie făcută la o dată ulterioară, care va fi comunicată de îndată ce DGASMB va dispune de fondurile necesare, scrie Agerpres. Consilierul municipal ales Vlad Voiculescu, susţinut de USR PLUS pentru funcţia de viceprimar, oferă asigurări că persoanele adulte cu handicap vor beneficia şi în continuare de stimulentul financiar oferit de Primăria Capitalei.
Economica.net - mar, 27 oct. 2020, 06:51
DGASMB: Plata stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap, amânată din lipsă de fonduri. Voiculescu spune că va fi achitat

„În atenţia beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap! În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare. Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri. Vă mulţumim pentru înţelegere”, a informat DGASMB, marţi, printr-o postare pe Facebook.

Pe 26 martie, Primăria Capitalei anunţa că plata stimulentului financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap va fi amânată pentru lunile următoare, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus. PMB menţiona că o mare parte din resursele financiare pentru luna martie au fost redirecţionate către aprovizionarea spitalelor şi asigurarea protecţiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde persoanelor cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani şi oamenii străzii şi asigurarea serviciilor edilitare – încălzire, transport public.

O zi mai târziu, municipalitatea revenea asupra anunţului şi preciza că persoanele adulte cu dizabilităţi vor primi şi în luna martie stimulentul financiar integral, în valoare de 500 de lei.

Voiculescu dă asigurări că stimulentul financiar pentru persoane adulte cu handicap va fi achitat

Consilierul municipal ales Vlad Voiculescu, susţinut de USR PLUS pentru funcţia de viceprimar, oferă asigurări că persoanele adulte cu handicap vor beneficia şi în continuare de stimulentul financiar oferit de Primăria Capitalei.

„Ca viceprimar responsabil pentru domeniul social, după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toţi cei înscrişi în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toţii cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta. Îi rog de asemenea pe cei din Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) să transmită acest mesaj clar tuturor celor afectaţi”, a scris Voiculescu, marţi, pe Facebook.

El a reproşat primarul general în funcţie, Gabriela Firea, că nu a alocat fondurile necesare pentru plata acestui stimulent.

„Mă aşteptam şi totuşi speram ca Firea şi PSD să nu coboare din nou atât de jos. La fel cum cei mai aprigi dictatori îşi folosesc cetăţenii, chiar pe cei mai vulnerabili, ca scut, administraţia Firea a ales să lovească în adulţii cu handicap din Bucureşti pentru o răzbunare politică: vor să facă să pară că noi am fi oprit plăţile şi să capitalizeze pe asta pentru alegerile parlamentare! După ce toată campania a minţit că noi am vrea să tăiem stimulentele pentru cei cu handicap, astăzi aflăm că Gabriela Firea şi PSD – încă la butoane – nu au alocat fondurile necesare pentru aceste ajutoare financiare! În prag de iarnă lasă oameni în situaţii vulnerabile fără bani doar ca bieţii oameni să creadă că noi – care nu am preluat încă mandatele – am fi făcut asta”, a transmis Voiculescu, preşedinte al PLUS Bucureşti.

Potrivit acestuia, stimulentul a fost acordat de fiecare dată în ultima zi a fiecărei luni, iar în luna septembrie ar fi fost oferit chiar mai repede.

„Până acum, banii au ajuns la oameni de fiecare dată în ultima zi a lunii, cu o singură excepţie: luna trecută au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh”, a menţionat fostul ministru al Sănătăţii.

Te-ar mai putea interesa și
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. HORNBACH își consolidează eforturile tehnologice prin lansarea unui IT HUB......
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...