1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

IT&C

Digi cumpără cu 140 de milioane de euro Invitel, al doilea mare operator fix din Ungaria pe segmentul rezidenţial

Digi, compania mamă a RCS & RDS, a anunţat, vineri seară, că a semnat un contract pentru achiziţionarea integrală a Invitel, al doilea mare operator de comunicaţii fixe din Ungaria pe segmentul rezidenţial şi al întreprinderilor mici. Subsidiara din Ungaria a Digi va plăti 140 de milioane de euro către acţionarii companiei preluate.

21 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Acţionarii Invitel sunt Ilford Holding şi Invitel Technocom, controlate de China Central and Eastern European Investment Co-operation Fund, administrat de către Luxembourg Investment Solutions. Companiile vânzătoare au fost asistate de CEE Equity Partners, potrivit unui anunţ postat vineri seară de Digi pe platforma Bursei de Valori Bucureşti.

Compania ungară face parte din grupul Invitel şi este prezentă de peste 20 de ani pe piaţa de telecomunicaţii maghiară. Invitel oferă servicii de televiziune digitală şi HD interactivă, internet rapid şi telefonie fixă prin intermediul reţelelor regionale şi este al doilea mare operator de servicii de telecomunicaţii fixe şi internet fix din Ungaria pe segmentul clienţilor rezidenţiali şi al întreprinderilor mici.

În anul 2016, cifra de afaceri a Invitel a ajuns la 85 de milioane de euro, iar profitul EBITDA la 23,2 milioane de euro.

La 31 mai 2017, Invitel avea aproape 700.000 de abonamente active pe piaţa ungară.

"Tranzacția Propusă, la momentul finalizării acesteia, va consolida poziția Digi HU și, respectiv, a grupului din care face parte Societatea, pe piața de telecomunicații din Ungaria, permițând extinderea în ceea ce privește accesul la clienți, dezvoltarea din punctul de vedere al experienței, precum și rezultând într-o serie de sinergii operaționale îmbunătățite", se arată în comunicatul postat de Digi pe Bursă.

Invitech Solutions, societatea din cadrul grupului Invitel care oferă servicii de telecomunicații clienților din segmentul business, nu este inclusă în tranzacţie.

"Prețul total ce urmează să fie plătit de către Digi HU către Vânzători
este de 140 milioane EUR, această sumă făcând obiectul unor ajustări viitoare, conform standardelor comerciale uzuale aplicabile în cadrul tranzacțiilor de o asemenea dimensiune din sectorul serviciilor de
telecomunicații", mai precizează Digi.

Companiile aşteaptă acum avizul autorităţilor din Ungaria şi estimează că vor finaliza tranzacţia în martie anul viitor.

În cadrul tranzacţiei, Digi Ungaria va încheia contracte de cooperare şi de servicii reciproce cu Invitel şi Invitech Solutions, în vederea integrării Invitel în operaţiunile Digi, dezvoltării actiităţii şi implementării unor procese operaţionale generatoare de sinergii. Aceste contracte vor avea o durată de cel puţin 10 ani şi vor avea o valoare totală de cel puţin 91,6 milioane de euro în cazul obligaţiilor pe care şi le asumă Digi, respectiv 16,4 milioane euro în ceea ce priveşte obligaţiile ce incumbă Invitech Solutions.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO