Digi Mobil: 3,3 mil. utilizatori. Până în septembrie 2017, reţeaua va acoperi toate tunelurile metroului, servicii 5G în trei ani

Compania de telefonie mobilă Digi Mobil a înregistrat un avans al numărului utilizatorilor în primul trimestru al acestui an, până la 3,3 milioane, în condiţiile în care traficul în 4G a ajuns la 50% din total în primul trimestru al acestui an, acoperirea la nivelul populaţiei României a ajuns la 50% în 4G, iar firma se va concentra pe extinderea reţelei 4G pentru a acoperi inclusiv toate tunelurile metroului bucureştean până în septembrie, potrivit datelor transmise marţi de reprezentanţii companiei în cadrul unei conferinţe de presă, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 27 iun. 2017, 09:20
Digi Mobil: 3,3 mil. utilizatori. Până în septembrie 2017, reţeaua va acoperi toate tunelurile metroului, servicii 5G în trei ani

În aprilie 2016, compania a anunţat că serviciul de telefonie mobilă a ajuns la peste 2 milioane de abonaţi, persoane fizice, în numai doi ani de la relansare, iar serviciul de internet mobil avea peste 2,4 milioane de utilizatori.

Ponderea traficului 4G a crescut semnificativ în primul trimestru al acestui an, până la 50% din total, în condiţiile în care acesta reprezenta 2% din traficul total în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, numărul portărilor a crescut cu 22% faţă de primele trei luni din 2016, ajungând la un număr total de 1,2 milioane.

Anul trecut în România au fost portate 939.663 de numere de telefon mobil, din care 434.816, adică aproape jumătate, către RCS&RDS, compania care operează reţeaua Digi Mobil, arată datele publicate recent de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Compania se va concentra pe investiţiile în reţeaua 4G, dar se pregăteşte pentru trecerea la 5G, a declarat vicepreşedintele RCS&RDS, Valentin Popoviciu.

”Continuăm investiţiile pentru a face un upgrade la reţeaua 4G şi pregătim reţeaua 5G pentru a fi disponibilă în trei ani. (…) Investiţiile în reţeaua mobilă se concentrează pe creşterea acoperirii 4G pentru drumuri nationale şi autostrăzi, litoral, zonele turistice principale”, a afirmat Popoviciu.

El consideră că 5G va avea un impact major în piaţă în viitor, în contextul în care oraşele inteligente şi automobilele inteligente vor avea nevoie de această tehnologie. Compania are în plan oferirea de servicii 4G inclusiv în tunelurile metroului bucureştean.

”Vom oferi 4G în tuneluri metrourilor până în septembrie 2017. În prezent, avem acoperire în toate staţiile de metrou”, a declarat Popoviciu.

Totodată, numărul antenelor 4G este de peste 2.700, în timp ce cele 3G este de peste 3.800.

Digi Mobil pregăteşte lansarea comercială a serviciilor Voce 4G (Volte) şi Voce Wi-Fi (VoWiFi) pentru sfârşitul acestei veri. Tehnologia Voice over LTE (Volte) permite realizarea unei convorbiri telefonice prin reţeaua 4G fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din reţeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G.

”Prin intermediul serviciului Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de o acoperire mai bună de interior, în spaţii cu semnal redus sau chiar şi fără semnal de reţea mobilă. Apelul se va realiza prin reţeaua wireless proprie a utilizatorului, dacă acesta este abonat şi la serviciul de internet fix de mare viteză Digi Net Fiberlink, sau prin reţeaua naţională de hot-spot-uri Digi Wi-Fi”, a anunţat compania.

Principalii competitori ai Digi Mobil, pe piaţa din România, sunt Orange, Vodafone şi Telekom.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...