Digi Mobil: 3,3 mil. utilizatori. Până în septembrie 2017, reţeaua va acoperi toate tunelurile metroului, servicii 5G în trei ani

Compania de telefonie mobilă Digi Mobil a înregistrat un avans al numărului utilizatorilor în primul trimestru al acestui an, până la 3,3 milioane, în condiţiile în care traficul în 4G a ajuns la 50% din total în primul trimestru al acestui an, acoperirea la nivelul populaţiei României a ajuns la 50% în 4G, iar firma se va concentra pe extinderea reţelei 4G pentru a acoperi inclusiv toate tunelurile metroului bucureştean până în septembrie, potrivit datelor transmise marţi de reprezentanţii companiei în cadrul unei conferinţe de presă, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 27 iun. 2017, 09:20
Digi Mobil: 3,3 mil. utilizatori. Până în septembrie 2017, reţeaua va acoperi toate tunelurile metroului, servicii 5G în trei ani

În aprilie 2016, compania a anunţat că serviciul de telefonie mobilă a ajuns la peste 2 milioane de abonaţi, persoane fizice, în numai doi ani de la relansare, iar serviciul de internet mobil avea peste 2,4 milioane de utilizatori.

Ponderea traficului 4G a crescut semnificativ în primul trimestru al acestui an, până la 50% din total, în condiţiile în care acesta reprezenta 2% din traficul total în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, numărul portărilor a crescut cu 22% faţă de primele trei luni din 2016, ajungând la un număr total de 1,2 milioane.

Anul trecut în România au fost portate 939.663 de numere de telefon mobil, din care 434.816, adică aproape jumătate, către RCS&RDS, compania care operează reţeaua Digi Mobil, arată datele publicate recent de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Compania se va concentra pe investiţiile în reţeaua 4G, dar se pregăteşte pentru trecerea la 5G, a declarat vicepreşedintele RCS&RDS, Valentin Popoviciu.

”Continuăm investiţiile pentru a face un upgrade la reţeaua 4G şi pregătim reţeaua 5G pentru a fi disponibilă în trei ani. (…) Investiţiile în reţeaua mobilă se concentrează pe creşterea acoperirii 4G pentru drumuri nationale şi autostrăzi, litoral, zonele turistice principale”, a afirmat Popoviciu.

El consideră că 5G va avea un impact major în piaţă în viitor, în contextul în care oraşele inteligente şi automobilele inteligente vor avea nevoie de această tehnologie. Compania are în plan oferirea de servicii 4G inclusiv în tunelurile metroului bucureştean.

”Vom oferi 4G în tuneluri metrourilor până în septembrie 2017. În prezent, avem acoperire în toate staţiile de metrou”, a declarat Popoviciu.

Totodată, numărul antenelor 4G este de peste 2.700, în timp ce cele 3G este de peste 3.800.

Digi Mobil pregăteşte lansarea comercială a serviciilor Voce 4G (Volte) şi Voce Wi-Fi (VoWiFi) pentru sfârşitul acestei veri. Tehnologia Voice over LTE (Volte) permite realizarea unei convorbiri telefonice prin reţeaua 4G fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din reţeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G.

”Prin intermediul serviciului Voce Wi-Fi, bazat pe tehnologia Voice over Wi-Fi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de o acoperire mai bună de interior, în spaţii cu semnal redus sau chiar şi fără semnal de reţea mobilă. Apelul se va realiza prin reţeaua wireless proprie a utilizatorului, dacă acesta este abonat şi la serviciul de internet fix de mare viteză Digi Net Fiberlink, sau prin reţeaua naţională de hot-spot-uri Digi Wi-Fi”, a anunţat compania.

Principalii competitori ai Digi Mobil, pe piaţa din România, sunt Orange, Vodafone şi Telekom.

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit, ci......
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...