DigiMobil Optim Nelimitat a ajuns din Belgravistan în Absurdistan. Unde au greşit clienţii

RCS&RDS a lansat în această primăvară noile pachete de comunicaţii mobile sub brandul DigiMobil Optim şi a anunţat partneriatul pentru roaming naţional cu Vodafone România. Recent clienţii şi unii ziarişti au aflat că reclama e sufletul comerţului şi că un contract trebuie citit înainte de a-l semna. 
laurentiu.matache - mar, 22 iul. 2014, 06:54
DigiMobil Optim Nelimitat a ajuns din Belgravistan în Absurdistan. Unde au greşit clienţii

Totul pleacă de la serviciul de roaming naţional unde iniţial era totul gratuit şi nelimitat, dar RCS&RDS a ales să schimbe regulile în timpul jocului. Operatorul nu a ales să comunice de la început că internetul nu e nelimitat, iar din toamna acestui an apelurile efectuate prin intermediul reţelei Vodafone ar putea fi efectuate contra cost, potrivit unor surse din interiorul companiei.

Revolta clienţilor care se consideră păcăliţi este în zadar pentru că RCS&RDS ca şi alţi operatori este acoperit de clauza contractuală care îi permite să efectueze orice modificare a contractului în timpul derulării acestuia fără să poată fi reziliat. Aici nu e vina celor de la RCS&RDS ci a clienţilor care nu citesc nici măcar o pagină dintr-un contract înainte să îl semneze.

Din octombrie clienţii vor plăti o anumită taxă pentru apelurile iniţiate atunci când nu se află în acoperirea 3G a Digi Mobil, iar traficul de internet gratuit, efectuat prin intermediul reţelei 2G/3G a Vodafone România/DigiMobilR este limitat la 100 de MB pe lună.

Era de aşteptat o astfel de măsură pentru că o companie nu lansează servicii caritabile ci trebuie să îşi acopere costurile pentru a face şi profit, iar costurile RCS&RDS nu sunt deloc reduse pentru că Vodafone nu poate să vândă către terţi operatori trafic mai ieftin decât către clienţii săi.

Oferta DigiMobil nelimitat la 5 euro pe lună a fost un exerciţiu prin care RCS&RDS a dovedit că românii mai cred încă în basme şi că cinci minute pierdute pentru a citi în amănunt un contract reprezintă de multe ori o investiţie pe termen lung atunci când vine vorba de propriii bani.

Legislaţia actuală din România nu consideră că modificarea unui contract telecom în timpul derulării acestuia reprezintă o clauză abuzivă. Astfel, vă puteţi trezi că abonamentul nelimitat  de 5 euro vă poate costa de mâine 50 de euro şi sunteţi legaţi la mâini.

Compania a lansat o campanie publicitară agresivă de atragere a clienţilor, iar în spoturile TV nu este menţionat nimic despre roamingul naţional ceea ce îi fereşte pe cei de la RCS&RDS de orice problemă cu legea.

La finalul fiecărei reclame este specificat “internet mobil cu trafic nelimitat, la viteza de 21.6 Mbps şi 5GB inclus, în funcţie de tipul echipamentului şi de dezvoltarea reţelei Digi Mobil”. Nu este specificat nicăieri despre convorbiri nelimitate şi trafic nelimitat la internet prin intermediul reţelei Vodafone/DigiMobilR.   

RCS&RDS a introdus în urmă cu câţiva ani o taxă de 5 lei pentru abonamentele de telefonie fixă, servicii oferite iniţial în mod gratuit.

Să facem o simplă comparaţie de marketing între Digi Mobil Optim Nelimitat şi un hamburger de la McDonalds. Niciunul nu arată realitate ca în reclamă, dar nimeni nu te obligă să le cumperi dacă nu eşti mulţumit de calitatea lor.

Aşa cum desfaci ambalajul unui produs de la McDonalds şi vezi că nu arată nici pe departe ca unul de pe banner în cazul unui abonament Digi, ambalajul este reprezentat de contractul pe care trebuie să îl semnezi.

Dacă totuşi comparăm ofertele celorlalţi operatori cu cea a Digi Mobil cu modificările care vor surveni, RCS&RDS oferă în continuare cel mai avantajos preţ pentru că oferă convorbiri nelimitate şi internet nelimitat*. 

Tariful pentru apeliurile efectuate prin intermediul reţelei Vodafone nu vor costa probabil mai mult de 1 eurocent pe minut, tariful actual practicat de DigiMobil pentru apeluri naţionale pentru celelalte abonamente care nu au convorbiri nelimitate.

*ATUNCI CÂND TE AFLI ÎN ACOPERIREA REŢELEI. EVIDENT. 

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă pe piața de energie? Petrom, unul dintre marii producători ai țării, cumpără agresiv electricitate pentru anul următor
Ce se întâmplă pe piața de energie? Petrom, unul dintre marii producători ai țării, cumpără agresiv electricitate ...
Petrom, unul dintre producătorii semnificativi de energie electrică ai țării, este în ultimul timp în poziția de cumpărător de energie electrică, cu livrare în viitor, potrivit datelor de......
Șeful Daimler despre Mercedes-Benz EQS, fratele electric al S-Klasse: Segmentul de top promite cea mai bună marjă de profit
Șeful Daimler despre Mercedes-Benz EQS, fratele electric al S-Klasse: Segmentul de top promite cea mai bună marjă de profit
Ola Kallenius, CEO al grupului german Daimler, consideră că modelul EQS, fratele electric al Clasei S, va aduce profit ...
Stabilirea rezidenţei fiscale la plecarea şi sosirea în România: ce chestionare trebuie să trimiteţi la Fisc şi de ce contează unde aveţi centrul intereselor vitale
Stabilirea rezidenţei fiscale la plecarea şi sosirea în România: ce chestionare trebuie să trimiteţi la Fisc şi de ...
Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România trebuie trimis la Fisc de către ...
Iranul denunţă ”terorism nuclear” împotriva unei fabrici de îmbogăţire a uraniului
Iranul denunţă ”terorism nuclear” împotriva unei fabrici de îmbogăţire a uraniului
Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran (OIEA), Ali-Akbar Salehi, a descris duminică drept "terorism nuclear" ...