Dîncu: Cioloş ne-a spus că nu va merge la niciun partid. Miniştrii care merg la partide trebuie să plece din Guvern

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la B1 TV, că premierul Dacian Cioloş le-a transmis, recent, miniştrilor din Executiv, că el, personal, nu va merge la niciun partid şi nu va da semnal pentru nimeni, iar acei miniştri care se vor înscrie, la un moment dat, într-un partid politic, pe o listă, trebuie să plece din Guvern.
Economica.net - lun, 29 aug. 2016, 07:26
Dîncu: Cioloş ne-a spus că nu va merge la niciun partid. Miniştrii care merg la partide trebuie să plece din Guvern

Vasile Dîncu a precizat că, la începutul mandatului, Cabinetul de miniştri a avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş şi au stabilit împreună că nu vor intra în politică.

„Noi, în acest moment, suntem în situaţia de a fi reînnoit acest proiect”, a spus Dîncu.

Întrebat dacă garantează că Dacian Cioloş nu va intra în politică, vicepremierul a răspuns: „Nu cred că va intra în politică. Ne-a spus şi grupului de miniştri, pentru că s-a pus problema, unul dintre miniştri a spus la un moment dat că aşteaptă semnalul de la premier. Premierul ne-a spus că a face politică este o chestiune care ţine de propria conştiinţă şi că el nu va da niciodată vreun semnal, el nu va pleca la niciun partid şi nu va da semnal nimănui”.

Vicepremierul a adăugat că este bine să intre tineri în politică, cu experienţă în politică.

„Evident, cel care se va înscrie la un moment dat, din Guvern, într-un partid politic, pe o listă, trebuie să plece din Guvern”, a mai spus Vasile Dîncu.

El a precizat că aceasta este regula, pentru că actualul Guvern este unul independent, astfel că cel care se înscrie într-un partid, pleacă de bună voie, nu îl dă nimeni afară din Guvern, pentru că aceasta este regula stabilită încă de la început.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, în urmă cu o săptămână, la Digi24, că îşi doreşte să existe o formulă prin care să continue proiectele şi după alegerile parlamentare, precizând că dacă va candida sau nu la alegerile din iarnă va fi decizia premierului Dacian Cioloş.

„Cred că şi eu şi alţi colegi de-ai mei şi domnul Cioloş trăim între două stări contrare şi o extremă. Prima este de epuizare. E foarte greu să faci chestia asta, mai ales la presiunea timpului şi presiunea publică care există. Eu sunt un om foarte obosit în momentul ăsta. Pe de altă parte, fiind în aceste poziţii simţi că poţi să faci ceva bine. (…) Atunci nu pot să neg că aş dori să existe o formulă de a continua. Pe de altă parte sunt foarte liniştit că am şi eu timp să mai citesc o carte. Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Cioloş. Suntem o echipă şi nu o să fac un pas de capul meu singur”, a spus Ghinea, întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, în contextul în care liderii liberali i-au făcut o ofertă de a se regăsi pe listele PNL.

Întrebat dacă, în cazul în care va candida, o va face cu echipa de la Palatul Victoria, Ghinea a spus: „Voi candida într-o formulă pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Cioloş”.

Întrebat dacă a discutat despre acest subiect cu premierul Dacian Cioloş, ministrul Fondurilor Europene a răspuns afirmativ.

„Am discutat (n.r. – cu Cioloş). Nu pot să vă spun (n.r. – care a fost răspunsul). O să aflaţi la momentul respectiv. Tot decizia lui Dacian Cioloş este (n.r. – care e momentul respectiv)”, a conchis Ghinea.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...