1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Direcția de politici publice a Guvernului are un nou șef, după ce Ștefan Jicol a câștigat concursul de director general și a demisionat din PNL

Fostul consilier al prim-ministrului Ludovic Orban, Ștefan Jicol, a câștigată concursul pentru funcția de director general de politici publice în cadrul Guvernului și a demisionat din PNL și din poziția de consilier politic al premierului Ludovic Orban, informează evz.ro.

18 mai, 2020 | Evz.ro

Potrivit financialintelligence.ro, în urmă probelor date pe 11 și 15 mai 2020, Ștefan Jicol ocupă în prezent funcția de director general pe politici publice de la Palatul Victoria.

Surse guvernamentale menționează că fostul consilier liberal a avut printre atribuții inclusiv reorganizarea Secretariatului General al Guvernului, modificând organigrama cu cele peste o mie de posturi. În urmă unui proces amplu, a fost integrat personalul fostelor ministere desființate de Ordonanța 68/2019 fără a exista concedieri.

Jicol a fost consilier al premierului Ludovic Orban pe politici publice și inteligență artificială timp de 100 de zile, el dându-și demisia pe 11 mai 2020. Pe parcursul ultimelor luni, în plină pandemie de noul coronavirus și stare de urgență pe teritoriul României, Ștefan Jicol a finalizat digitalizarea ședințelor de guvern și a reactivat unele proiecte europene în zona de administrație publică. De asemenea, el a activat ca Președinte al Comitetului de Monitorizare al controlului intern managerial pentru autoritățile publice la nivel național.

Potrivit surselor citate de evz, fostul consilier a intrat în concursul pentru postul de director general de politici publice al Guvernului fără a avea acordul și implicit sprijinul Partidului Național Liberal, ceea ce a determinat demisia acestuia din urmă.
 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO