1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Direcţia Rutieră: Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate prin dispoziţie scrisă a poliţiştilor

Maşinile parcate neregulamentar pe carosabil şi pe trotuar vor putea fi ridicate numai de administraţia publică locală sau de administratorul drumului public, iar acest lucru se va putea opera după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a HG care modifică şi completează Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, a anunţat marţi chestorul de poliţie Florentin Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere.

20 dec, 2016 | Agerpres

'Poliţiştii locali şi naţionali dispun ridicarea maşinilor prin dispoziţie scrisă, urmând ca administratorul să o pună în aplicare, în sensul ridicării, transportului şi depozitării maşinii', a afirmat Florentin Brăcea.

Potrivit prevederilor noului Regulament, maşinile pot fi ridicate non-stop şi nu mai pot fi transportate la spaţiul de depozitare decât pe platformă şi nu tractate.

Brăcea a mai spus că sancţiunile care se aplică în cazul staţionării neregulamentare rămân neschimbate, respectiv: 250 de lei plus trei puncte penalizare, dacă amenda este achitată în două zile lucrătoare.

El a adăugat că şi-ar dori ca ridicarea maşinilor să se desfăşoare în zonele şi locurile unde sunt probleme reale, iar această măsură să fie suplimentară şi nu un scop în sine.

'În zonele centrale, în zonele aglomerate, în zonele cu probleme, nu în alte zone. Măsura ridicării ar trebui să fie o măsură suplimentară. Nu putem să gândim direct către măsura ridicării, că nu ăsta este scopul - să le ridicăm. Să le luăm gradual, mai întâi sancţiuni în zona respectivă. Dacă este o problemă şi nu se poate rezolva, se vine cu măsura ridicării', a spus Brăcea.

Conform oficialului Direcţiei Rutiere, Hotărârea de Guvern care modifică şi completează Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobată prin HG 1391/2006, conţine şi o serie de prevederi care vizează şi bicicliştii.

Astfel, bicicleta trebuie să fie dotată cu sistem de avertizare sonoră. Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie echipată cu lumină de culoare galbenă, în faţă, iar în spate cu lumină roşie. Totodată, trebuie să fie echipată cu dispozitive reflectorizante, amplasate pe roţi, şi se recomandă ca la depăşirea unei biciclete distanţa laterală să fie de 1,5 metri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO