Director de dezvoltare BMW: Succesorul lui i3 va fi mai puțin controversat

Șeful de dezvoltare al BMW a declarat că modelul care îi va succeda cunoscutului i3, va avea un design mai aproape de linia celorlate vehicule ale mărcii.
Robert Stan - joi, 19 oct. 2023, 12:40
Director de dezvoltare BMW: Succesorul lui i3 va fi mai puțin controversat

BMW va evita un design polarizant pentru succesorul modelului electric i3, unul dintre pionierii acestui tip de propulsie pe piața europeană. Declarația îi aparține lui Frank Weber, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG responsabil cu dezvoltarea noilor produse.

Conform acestuia, pentru unii dintre fanii mărcii bavareze, micul i3, cu aspectul său „boxy”, „nu era un BMW adevărat”. Tocmai de aceea, succesorul lui i3 va fi mai puțin controversat.

Când a fost lansat, în 2013, ca prim vehicul electric produs în serie de BMW, modelul a fost aspru criticat de unii dintre fanii mărcii, deoarece stilul său era foarte diferit de cel al sedanurilor elegante ale companiei. Dar, nu era prima dată. Și apariția BMW X6 – cu a sa combinație de stiluri de design – a fost un șoc. Ca și acronimul care îl însoțea „SAC” (Sports Activity Coupé), o găselniță a departamentului de marketing BMW.

Acum, la zece ani distanță de la lansarea BMW i3 și după ce modelul a ieșit din producție, Frank Weber își permite să declare că „multor oameni le-a plăcut, dar în ochii altora i3-ul nu a fost un BMW adevărat. Un fel de «outsider» în sala sa de clasă, dacă vreți. Nu vom repeta asta”.

Producția lui BMW i3 a fost oprită anul trecut după ce modelul a fost vândut în peste 250.000 de unități. O valoare impresionantă pentru un vehicul electric într-o lume, încă, a motoarelor termice. De altfel, i3 a devenit și încă este una dintre mașini electrice cu cel mai mare succes, din toate timpurile.

„BMW trebuie, cu siguranță, să scoată pe piață o mașină compactă și accesibilă. (…) Acordăm o mare importanță ideii de a oferi clienților un acces facil la marca BMW. De aceea, ne gândim foarte atent la modul în care o ofertă de intrare poate face parte din familia Neue Klasse”, a explicat Weber pentru Automobilwoche.

Platforma „Neue Klasse” a BMW, care va sta la baza viitoarelor mașini ale companiei, este dezvoltată pentru a avea o autonomie de condus mai lungă și timpi de încărcare mai rapizi decât actualele vehicule electrice, precum și noi funcții software, reducând în același timp costurile bateriilor cu 50%.

BMW va lansa producția primelor sale mașini din familia „Neue Klasse” la noua sa fabrică din Ungaria, în 2025 și, apoi, în același an, la cea din Munchen. Bavarezii vor produce inițial un sedan de dimensiuni medii și un SUV.

„În primii doi ani (n.n. – de producție) familia Neue Klasse se va extinde cu încă patru vehicule. (…) Vă puteți imagina cu ușurință că se pot crea multe (n.n. – modele) de la mijloc în jos, către vehicule mai mici, precum și în sus, la vehicule mai mari”, a menționat oficialul BMW.

Citește și:
– BMW a lansat a doua generație X2 accentuând aspectul de SUV Coupe
– BMW a prelungit până în 2026 contractul directorului general Oliver Zipse
– BMW Vision Neue Klasse, salt tehnologic major către o nouă generație de vehicule

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se opune oricăror sancţiuni împotriva unor unităţi militare israeliene, după ce sâmbătă au apărut în presă informaţii conform......
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe lună
Cutremurele au băgat spaima în români. Record istoric la vânzarea de asigurări. Cum scapi de griji cu nici 8 euro pe ...
Anul 2023 a marcat un record istoric în ceea ce privește numărul asigurărilor facultative de locuință vândute, dacă ...
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
Turcii au boicotat cafenelele şi restaurantele în weekend, nemulţumiţi de preţurile exorbitante
O chemare la boicotarea cafenelelor şi restaurantelor, pe motiv că practică preţuri exorbitante, a mobilizat numeroşi ...
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia revendică preluarea controlului asupra localităţii Bogdanivka în direcţia Ceasiv Iar
Rusia a revendicat duminică preluarea controlului asupra micii localităţi Bogdanivka, în estul Ucrainei, unde armata ...