1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Directorii de la Institutul Oncologic şi Spitalul Bagdasar Arseni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', şi Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ''Bagdasar Arseni'', au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, conform deciziei Tribunalului Bucureşti, anunţă Agerpres.

10 iun, 2016 | Agerpres

Decizia pronunţată vineri de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât cei doi medici vor fi duşi în arestul Poliţiei Capitalei.

Cei doi au fost reţinuţi joi de procurorii DNA, fiind acuzaţi că au luat mită pentru a asigura derularea unor contracte de achiziţii.

Dan Straja este acuzat că, în perioada 1 - 8 mai 2015, în calitate de manager la Institutul Oncologic 'Alexandru Trestioreanu', în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în două tranşe, suma totală de 95.750 euro. Banii reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi).

La rândul său, Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul 'Ana Aslan', este acuzat că a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a unor contracte.

Banii primiţi ca mită de cei doi medici au fost ascunşi în reviste, care de cele mai multe ori le-au fost înmânate în autoturismele personale sau ale mituitorilor, se arată în referatul DNA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO