1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Directorul BAAR, Sorin Greceeanu, ales vicepreşedinte al Organismului internațional care administrează „Sistemul Carte Verde”

Directorul general al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), Sorin Greceanu, a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Birourilor (Cob), potrivit unui comunicat al BAAR.

28 sep, 2020 | ECONOMICA.net

"În cadrul celei de-a 54-a Adunări Generale a Consiliului Birourilor (Cob), desfăşurate în data de 24 septembrie 2020 la Bruxelles, Sorin Greceanu, directorul general al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România ( BAAR), a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al acestei organizaţii. Este pentru prima dată în istoria Consiliului Birourilor când unui reprezentant al României i se încredinţează o responsabilitate la acest nivel, România fiind membră în Sistemul Carte Verde din anul 1965", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, BAAR a făcut parte din mai multe grupuri de lucru şi comisii organizate la nivelul Consiliului Birourilor, dar niciodată un reprezentant al său nu a ocupat o poziţie atât de înaltă.

"Alegerea reprezintă o onoare pentru mine şi o recunoaştere a contribuţiei active pe care BAAR a avut-o în permanenţă în Consiliul Birourilor", a declarat Sorin Greceanu.

Consiliul Birourilor este organismul internaţional care administrează "Sistemul Carte Verde", în scopul facilitării circulaţiei internaţionale transfrontaliere a autovehiculelor şi a soluţionării daunelor, astfel încât terţele persoane, victime ale accidentelor rutiere, să nu fie dezavantajate de faptul că daunele suferite de acestea au fost cauzate de un autovehicul din altă ţară. În prezent, din organizaţie fac parte 48 de birouri naţionale Carte Verde.

"Aderarea organismelor MID UE în calitate de membri ai asociaţiei va permite fondurilor de garantare, organismelor de compensare şi centrelor de informare să joace un rol şi mai activ alături de birourile Carte Verde în activităţile Cob", se arată în Comunicatul de presă al organizaţiei.

Conducerea Consiliului Birourilor (Colegiul Prezidenţial) este asigurată în prezent de Sandra Schwarz, CEO al Biroului German Green Card (Deutsches Buro Grune Karte e. V.) în calitate de preşedinte al Cob., respectiv Sorin Greceanu şi Sergey Razuvan, director general al Asociaţiei Ruse a Asigurătorilor de Automobile (RAMI), în calitate de vicepreşedinţi

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO