1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Directorul bursei de la Istanbul este un fost bancher condamnat la închisoare în SUA

Un fost bancher de la banca de stat din Turcia, Halkbank - Hakan Atilla - condamnat la închisoare în SUA pentru încălcarea sancţiunilor impuse Iranului, a fost numit luni în postul de director general al Bursei de Valori de la Istanbul, transmite Reuters.

21 oct, 2019 | Agerpres

Hakan Atilla a fost eliberat dintr-o închisoare din statul Pennsylvania în data de 19 iulie 2019, după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 32 de luni de închisoare, pentru că a ajutat Iranul să ocolească sancţiunile impuse de Washington. La câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare, Hakan Atilla a fost întâmpinat pe aeroportul din Istanbul de ministrul de Finanţe, Berat Albayrak, ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Săptămâna trecută, procurorii americani au acuzat Halkbank că în perioada 2012-2016 a participat la o schemă în valoare de mai multe miliarde de dolari destinată ocolirii sancţiunilor impuse Iranului de SUA. Potrivit procurorilor, banca turcă a fost implicată în ascunderea unor transferuri de bani rezultaţi din vânzările de aur în ideea de a ocoli sancţiunile impuse de Washington regimului de la Teheran pentru programul său nuclear.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a calificat actul de acuzare formulat împotriva Halkbank drept un atac politic împotriva guvernului său.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO