1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Directorul Certinvest: scăderea de la BVB este în trendul burselor europene, panicate de coronavirus

Scăderea de la Bursa de Valori Bucureşti este în trendul burselor europene şi internaţionale, iar perioada de declin ar putea să mai dureze întrucât este generată de panica pe care coronavirusul o aduce, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Horia Gustă, director general Certinvest și viitor șef al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF).

26 feb, 2020 | ECONOMICA.net

"Se pare că o să mai dureze perioada de scădere întrucât este generată de panica pe care Coronavirusul a aduce. Epidemia se pare că este cam în toată Europa prezentă, aşa încât cam toate pieţele bursiere din Europa au scăzut. Epidemia se pare că este şi la graniţele României, aşa încât scăderea de la BVB este în trendul burselor europene şi internaţionale", a spus Horia Gustă.

Bursa de la Bucureşti a deschis pe roşu şedinţa de tranzacţionare şedinţa de miercuri, iar după prima oră valoarea tranzacţiilor pe BVB se cifra la 21,68 de milioane de lei, reprezentând 4,5 milioane de euro.

BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, înregistra o depreciere de 2,12%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere 2,16%, iar indicele BET-FI al SIF-urilor consemna un minus de 2,90%. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO