1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Directorul Deutsche Bank îşi respectă promisiunea de a investi în acţiunile băncii pe care o conduce

Directorul Deutsche Bank, Christian Sewing, va cheltui 15% din salariul net lunar pentru a achiziţiona acţiuni la banca pe care o conduce, începând din luna septembrie, arată un document remis de cea mai mare bancă germană autorităţilor de reglementare, transmite Reuters. 

02 sep, 2019 | Agerpres

Documentul reprezintă o punere în practică a unei promisiuni făcute de Christian Sewing în luna iulie a acestui an, când a anunţat o restructurare majoră a băncii. Atunci Sewing a promis că va investi "o parte substanţială" din salariul său fix în banca pe care o conduce.

Sewing va cumpăra acţiuni Deutsche Bank în valoare de aproximativ 21.250 euro în data de 22 a fiecărei luni până la finele anului 2022, se arată în comunicatul oficial. Aceasta înseamnă o investiţie totală de aproximativ 850.000 de euro, plecând de la ipoteza că Sewing va deţine poziţia de CEO până atunci.

Acţiunile Deutsche Bank au atins un minim istoric de 5,78 euro pe acţiune la data de 16 august 2019. Luni, în jurul orei 12:00 GMT, acţiunile celei mai mari bănci germane erau cotate la 6,64 euro per titlu, în creştere 1,1%.

Potrivit ultimul raport anual al Deutsche Bank, banca îşi recompensează pe directorul general cu un salariu de 3,4 milioane de euro pe an la care se adaugă bonusuri care sunt influenţate atingerea unor performanţe individuale şi la nivel de companie. La data de 15 februarie anul curent, Christian Sewing deţinea un pachet de 73.237 acţiuni Deutsche Bank.

Cel mai mare grup bancar din Germania, Deutsche Bank, trece printr-o amplă reorganizare după trei ani consecutivi de pierderi, o retrogradare din partea Standard & Poor's şi ratarea testelor de stres derulate de Rezerva Federală americană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO