1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Directorul FMI avertizează Ucraina: Programul de sprijin este în pericol din cauza stagnării reformelor

Ucraina trebuie să adopte reformele promise şi să combată corupţia, altfel riscă să piardă sprijinul Fondului Monetar Internaţional, a declarat, miercuri, directorul general al instituţiei financiare internaţionale, Christine Lagarde, informează AFP şi Reuters.

10 feb, 2016 | Agerpres

'Sunt îngrijorată de lentoarea progreselor Ucrainei destinate îmbunătăţirii guvernanţei şi combaterii corupţiei, precum şi reducerii influenţei intereselor politice ascunse', a declarat Christine Lagarde.

'Fără noi eforturi substanţiale pentru a revigora reformele, este greu să vedem cum ar putea continua programul susţinut de FMI', a adăugat directorul FMI.

Ucraina speră să primească în 2016 ajutoare financiare de aproximativ nouă miliarde de dolari, dintre care 4,5 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional, 1,5 miliarde de dolari de la Uniunea Europeană şi o garanţie de credit de un miliard de dolari din partea SUA.

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, criticat pentru ritmul lent al reformelor, a ameninţat, vineri, că demisionează împreună cu Cabinetul său, la două zile după demisia inopinată a ministrului reformator al Economiei, Aivaras Abromavicius, extrem de apreciat în Occident şi de mediile de afaceri din Ucraina.

Lituanianul Aivaras Abromavicius a fost unul dintre cetăţenii străini recrutaţi în Cabinet pentru a relansa economia. Săptămâna trecută, acesta a demisionat, precizând că a fost presat de politicieni să angajeze 'persoane dubioase' la conducerea companiilor de stat.

Economia ucraineană se confruntă cu o gravă recesiune şi cu conflictul cu separatiştii pro-ruşi din estul ţării.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO