Directorul general al Salrom renunţă la mandat

Contractul de mandat al actualului director general al Societăţii Naţionale a Sării, Dumitru Manole, va înceta începând cu data de 8 noiembrie 2018, ca urmare a renunţării acestuia la mandat, informează compania printr-un comunicat. 
Economica.net - joi, 16 aug. 2018, 14:56
Directorul general al Salrom renunţă la mandat

Dumitru Matei a ocupat funcţia de director general al Salrom începând cu data de 1 noiembrie 2016, selecţia sa făcându-se în temeiul OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă.

„În cei aproape doi ani de mandat, Dumitru Matei a iniţiat şi a pus în aplicare măsuri care au contribuit la procesul de modernizare a companiei, iar pe planul performanţei financiare au condus la o dublare a profitului în anul 2017 comparativ cu anul precedent, rezultatele financiare foarte bune continuând şi în anul curent”, se menţionează în comunicat.

Consiliul de Administraţie al Salrom va demara procedurile de recrutare pentru ocuparea funcţiei de director general, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, aprobată prin Legea 111/2016.

Societatea Naţională a Sării – S.A este de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. Societatea are capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Răspândirea relativ largă a zăcămintelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor şapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării.

În cinci dintre acestea – Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Vâlcea – societatea a iniţiat şi/sau a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear, în timp ce la Salina Ocna Dej şi Salina Ocna Mureş preocuparea principală a rămas extragerea şi valorificarea sării.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...