Directorul operaţional al Aeroportului Otopeni a fost suspendat din funcţie

Directorul operaţional al aeroportul Henri Coandă a fost suspendat luni din funcţie, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.
Economica.net - lun, 30 mart. 2020, 12:34
Directorul operaţional al Aeroportului Otopeni a fost suspendat din funcţie

Totodată, acesta a declarat pentru Agerpres că aglomeraţia semnalată luni dimineaţa pe Aeroportul Henri Coandă a fost cauzată de nerespectarea de către pasageri a indicaţiilor de pe afişe şi a marcajelor de pe pardoseală. Pe de altă parte, şi faptul că declaraţiile pe propria răspundere, după ce au fost completate, trebuie acum verificate şi avizate sub semnătură de personalul de la Direcţia de Sănătate Publică, duce automat la formarea de cozi.

Valentin Iordache a explicat că luni dimineaţa au aterizat simultan pe aeroportul bucureştean Coandă trei curse internaţionale, iar pasagerii „nu au păstrat distanţa, nu au respectat indicaţiile, nici afişele, nici marcajele de pe pardoseală, nici ce li s-a spus, nici ce s-a transmis pe sistemul de sonorizare şi s-au înghesuit cu toţii, nu foarte tare, dar nu au păstrat distanţa minimă de 1,5 metri”.

„Aglomeraţia s-a produs şi din cauză că acum declaraţiile pe proprie răspundere, după ce sunt completate, trebuie verificate şi avizate sub semnătură de către personalul de la DSP şi asta face să dureze mai mult şi automat se formează cozi”, a mai spus Valentin Iordache.

El a precizat că au fost luate o serie de măsuri pentru a se evita astfel de situaţii pe viitor.

„Dar am luat şi aici măsuri. Dacă sunt două curse, una este pe un flux, alta este pe alt flux. Dacă sunt mai mult de două curse, pasagerii de la a treia, respectiv a patra şi aşa mai departe aşteaptă în avion până se eliberează un flux de control. Se pun nişte benzi de delimitare la cozile care se formează, va fi mai mult personal de la Aeroporturi şi de la MAI, de la Poliţia de Frontieră şi o să dăm mai des anunţurile pe sistemul audio. Nu există, eu cel puţin nu ştiu să existe, o sancţiune pentru cei care nu păstrează această distanţă de doi metri şi în cazul acesta este foarte greu să le impui, iar noi nu suntem nici măcar autoritate. Şi chiar dacă ar exista, nu am putea să aplicăm noi sancţiuni”, a adăugat Iordache.

Reprezentanţii CNAB precizează într-un comunicat că, în prezent, în vederea informării publicului asupra pericolului generat de coronavirus şi asigurării unei distanţe suficiente, de minim doi metri, între pasagerii care tranzitează aeroportul Henri Coandă, au fost amplasate în întreg terminalul – în special în zonele unde se aşteaptă pentru diversele formalităţi – diverse mijloace de informare. Acestea sunt: afişe, marcaje cu text lipite pe pardoseală, clipuri video difuzate pe monitoare dedicate.

Totodată, se transmit constant informaţii pe sistemul de sonorizare şi personalul aeroportuar comunică pasagerilor necesitatea păstrării distanţei.

„Având în vedere faptul că, recent, declaraţia pe proprie răspundere a tuturor pasagerilor care sosesc în ţară trebuie verificată şi avizată, sub semnătură, de personalul DSP, durata pentru controlul documentelor în zona frontierei a crescut substanţial. În aceste condiţii, începând de astăzi, în aeroport au fost dispuse măsuri suplimentare, după cum urmează: în cazul sosirii a două curse simultan, vor fi utilizate două fluxuri de control diferite; în cazul suprapunerii mai mult de două curse la sosiri, pasagerii celei de a treia curse (şi ai următoarelor) vor aştepta în avion eliberarea unui flux de control; pe culoarul de sosiri vor fi amplasate benzi de delimitare a liniilor de aşteptare şi va fi suplimentat personalul aeroportuar din zonă; în urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, în aceeaşi zonă vor acţiona şi poliţişti de frontieră; se va creşte frecvenţa de difuzare a anunţurilor audio. Facem, totodată, apel la pasageri să respecte semnificaţia marcajelor şi indicaţiile transmise, atât prin sistemul de sonorizare, cât şi direct de către personalul aflat în zonă”, se menţionează în comunicatul CNAB.

Te-ar mai putea interesa și
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Drulă promite că în acest an se va putea circula pe toată Autostrada A10
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat vineri că în acest an întreaga Autostrada A10 (Sebeş-Turda) va fi dată în circulație, după ce a primit asigurări de la constructorului......
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia de coronavirus a creat o cerere mare pentru călătorii şi o creștere a sumelor de bani nefolosiţi în buzunarele ...
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României a fost adoptată vineri, în cadrul Reuniunii Consiliului ...
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Opt bănci care până acum au fost excluse de la participarea la emisiunile de obligaţiuni sindicalizate, care finanţează ...