Directorul Orange spune că discuţiile cu Bouygues Telecom vor mai dura încă o lună

Directorul general al grupului francez de telefonie Orange, Stephane Richard, a declarat, miercuri, că discuţiile în vederea unei fuziuni cu rivalul Bouygues ar urma să se încheie până la finele acestei luni sau începutul lunii martie şi a reiterat o declaraţie anterioară potrivit căreia şansele să se ajungă la un acord sunt de '50-50%', informează Reuters.
Economica.net - mie, 03 feb. 2016, 14:47
Directorul Orange spune că discuţiile cu Bouygues Telecom vor mai dura încă o lună

La începutul lunii ianuarie, Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, şi Bouygues Telecom, numărul trei, au confirmat marţi în mod oficial că poartă discuţii în vederea unei fuziuni. Dacă această operaţiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piaţa franceză de telecomunicaţii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile.

‘Nu pot să vă spun în acest moment dacă discuţiile se vor încheia la finele lunii februarie sau începutul lunii martie, dar acest lucru se va produce în jurul acestei perioade’, a declarat Stephane Richard, adăugând că există o ‘dinamică pozitivă’ în cursul discuţiilor.

Separat, Bloomberg susţine că Guvernul francez este dispus să-şi reducă participaţia de aproximativ 22% pe care o deţine la Orange pentru a favoriza fuziunea cu Bouygues Telecom.

Potrivit unei surse din apropierea discuţiilor, în ultimele săptămâni, Guvernului francez i-au fost prezentate detaliile acestei operaţiuni astfel că Executivul de la Paris a acceptat să-şi reducă participaţia pe care ar urma să o deţină la grupul rezultat în urma fuziunii. Cu toate acestea, statul francez vrea să joacă în continuare un rol activ la Orange, Guvernul preşedintelui Francois Hollande urmând să rămână cel mai mare acţionar la Orange şi va deţine în continuare o minoritate de blocaj când vine vorba despre drepturile de vot.

Guvernul francez are o participaţie directă de aproximativ 13% din acţiunile Orange, un alt pachet de 9% fiind deţinut prin banca publică de investiţii BpiFrance. De asemenea, statul francez are trei locuri în boardul Orange, compus din 15 membri, inclusiv directorul general Stephane Richard.

Potrivit unor informaţii publicate anterior în presă, Orange vrea să preia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro în numerar şi acţiuni. Bouygues Telecom ar urma să deţină o participaţie de 15% la noua entitate rezultată în urma fuziunii, în timp ce participaţia satului francez la Orange se va reduce de la 23% până la sub 20%.

Însă, reuşita unei eventuale fuziuni depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurenţei din Franţa şi Bruxelles. Orange ar putea fi obligat să vândă active în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro şi, de asemenea, să se angajeze să limiteze consecinţele sociale pentru angajaţii Bouygues Telecom.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, are 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial.

Compania este lider de piaţă în România, cu 10,205 milioane de clienţi şi venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres, scrie AFP....
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat de-a dreptul, 40% din blocurile Capitalei nu au apă caldă
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat ...
Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, a anunțat că două centrale ...
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, ...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...