Directorul Orange spune că discuţiile cu Bouygues Telecom vor mai dura încă o lună

Directorul general al grupului francez de telefonie Orange, Stephane Richard, a declarat, miercuri, că discuţiile în vederea unei fuziuni cu rivalul Bouygues ar urma să se încheie până la finele acestei luni sau începutul lunii martie şi a reiterat o declaraţie anterioară potrivit căreia şansele să se ajungă la un acord sunt de '50-50%', informează Reuters.
Economica.net - mie, 03 feb. 2016, 14:47
Directorul Orange spune că discuţiile cu Bouygues Telecom vor mai dura încă o lună

La începutul lunii ianuarie, Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, şi Bouygues Telecom, numărul trei, au confirmat marţi în mod oficial că poartă discuţii în vederea unei fuziuni. Dacă această operaţiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piaţa franceză de telecomunicaţii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile.

‘Nu pot să vă spun în acest moment dacă discuţiile se vor încheia la finele lunii februarie sau începutul lunii martie, dar acest lucru se va produce în jurul acestei perioade’, a declarat Stephane Richard, adăugând că există o ‘dinamică pozitivă’ în cursul discuţiilor.

Separat, Bloomberg susţine că Guvernul francez este dispus să-şi reducă participaţia de aproximativ 22% pe care o deţine la Orange pentru a favoriza fuziunea cu Bouygues Telecom.

Potrivit unei surse din apropierea discuţiilor, în ultimele săptămâni, Guvernului francez i-au fost prezentate detaliile acestei operaţiuni astfel că Executivul de la Paris a acceptat să-şi reducă participaţia pe care ar urma să o deţină la grupul rezultat în urma fuziunii. Cu toate acestea, statul francez vrea să joacă în continuare un rol activ la Orange, Guvernul preşedintelui Francois Hollande urmând să rămână cel mai mare acţionar la Orange şi va deţine în continuare o minoritate de blocaj când vine vorba despre drepturile de vot.

Guvernul francez are o participaţie directă de aproximativ 13% din acţiunile Orange, un alt pachet de 9% fiind deţinut prin banca publică de investiţii BpiFrance. De asemenea, statul francez are trei locuri în boardul Orange, compus din 15 membri, inclusiv directorul general Stephane Richard.

Potrivit unor informaţii publicate anterior în presă, Orange vrea să preia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro în numerar şi acţiuni. Bouygues Telecom ar urma să deţină o participaţie de 15% la noua entitate rezultată în urma fuziunii, în timp ce participaţia satului francez la Orange se va reduce de la 23% până la sub 20%.

Însă, reuşita unei eventuale fuziuni depinde de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare a concurenţei din Franţa şi Bruxelles. Orange ar putea fi obligat să vândă active în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro şi, de asemenea, să se angajeze să limiteze consecinţele sociale pentru angajaţii Bouygues Telecom.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, are 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial.

Compania este lider de piaţă în România, cu 10,205 milioane de clienţi şi venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
BMW a prezentat cel mai puternic M care va fi produs în serie
BMW a prezentat cel mai puternic M care va fi produs în serie
La ediţia din 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH a prezentat în premieră mondială un nou concept considerat ...
„Marea conectare” – 30 noiembrie este termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF
„Marea conectare” – 30 noiembrie este termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la sistemul ...
Contribuabilii mici şi mijlocii trebuie să îşi conecteze aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic ...
Transelectrica avea de recuperat creanţe de 60,4 milioane de lei la data de 15 noiembrie, pentru transportul energiei
Transelectrica avea de recuperat creanţe de 60,4 milioane de lei la data de 15 noiembrie, pentru transportul energiei
Transelectrica avea de recuperat, la data de 15 noiembrie 2021, creanţe în valoare totală de 60,4 milioane de lei pentru ...