E oficial: Mişu Negriţoiu este propus pentru şefia Autorităţii pentru Supraveghere Financiară

Premierul Victor Ponta a venit la sediul Băncii Naţionale a României, pentru a discuta cu guvernatorul Mugur Isărescu despre nominalizarea unei persoane la conducerea ASF, la BNR venind şi Mişu Negriţoiu, fostul director general al ING Bank România, al cărui nume este vehiculat pentru acest post.
Economica.net - mie, 26 mart. 2014, 10:17
E oficial: Mişu Negriţoiu este propus pentru şefia Autorităţii pentru Supraveghere Financiară

Premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirea cu Mugur Isărescu, că atât el cât şi guvernatorul BNR consideră că Mişu Negriţoiu are pregătirea profesională şi profilul necesar pentru a prelua conducerea ASF.

‘Pentru conducerea instituţiei împreună considerăm că domnul Negriţoiu are pregătirea profesională şi profilul necesar pentru a duce la bun sfârşit un asemenea proiect. Domnia sa vine din zona privată, are o experienţă extrem de mare în acest domeniu şi dacă vine, vine tocmai pentru a îndeplini un proiect de importanţă naţională şi pentru a conecta ASF la ceea ce înseamnă standarde şi proceduri europene’, a afirmat Ponta, după o întâlnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

El a precizat că a discutat şi cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul propunerea ca Mişu Negriţoiu să fie la conducerea ASF, arătând că probabil acesta va fi luni audiat în Parlament, la comisia de resort, iar marţi va urma votul în plenul Camerelor reunite.

Premierul a mai spus că doreşte o Autoritate pentru Supraveghere Financiară la standarde europene, depolitizată, cu eficienţa şi credibilitatea BNR, susţinând că acest proiect va fi realizat printr-un efort comun al Parlamentului, Guvernului şi al Băncii Naţionale.

‘Am discutat împreună (cu Mugur Isărescu n.r.) acest proiect, pentru că e un proiect pe termen lung, nu se va face nimic peste noapte. E un proiect dificil. Instituţia a fost de mulţi ani, şi când era sub forma diferitelor comisii şi după aceea, ţinta diverselor interese şi nu va fi uşor de realizat, dar domnul Negriţoiu, cu sprijinul Parlamentului, cu sprijinul Băncii Centrale şi al Guvernului, sunt convins că poate reuşi’, a afirmat Ponta.

De asemenea, Ponta a spus că  fostul director ING va câştiga mai puţin decât la bancă.

‘Nu am discutat decât de faptul că în orice variantă va câştiga mai puţini bani decât câştigă acum la banca privată la care lucrează, dar este un om care nu vine la ASF pentru bani, va pierde nişte bani, ci vine pentru un proiect şi cred că pentru cariera domniei sale este important să reuşească acest proiect naţional şi european’, a apreciat şeful Executivului.

La întâlnirea de la BNR au mai participat Mişu Negritoiu, fostul director general al ING Bank România, şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu.

Marţi, premierul a anunţat că va prezenta propunerea pentru conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) după ce va avea o discuţie cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, programată pentru miercuri dimineaţa.

„Mai am o discuţie mâine dimineaţă cu domnul guvernator şi vom anunţa propunerea”, a spus Ponta, marţi, la Parlament.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...