1EUR = 4.8246 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Discuţiile dintre Grecia şi creditorii internaţionali vor fi amânate o săptămână

Grecia şi creditorii internaţionali vor lua o pauză de o săptămână în discuţiile lor privind evaluarea acordului de asistenţă, urmând ca negocierile să fie reluate după reuniunea de primăvară a Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat marţi ministrul elen de Finanţe, Euclid Tsakalotos, informează Reuters.

12 apr, 2016 | Agerpres

Reprezentanţii Comisiei Europene, Fondul Monetar Internaţional, Băncii Centrale Europene şi Fondului de susţinere a zonei euro (MES), care se află în Grecia de o săptămână, vor reveni la Atena lunea următoare în vederea finalizării evaluării şi semnării unui acord până pe data de 22 aprilie, când este programată să aibă loc o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro, a precizat Euclid Tsakalotos.

'Toată lumea - Guvernul grec şi cele patru instituţii - este de acord că au fost înregistrate progrese în ajungerea la un pachet acceptabil pentru ambele părţi', a subliniat Tsakalotos.

Finalizarea cu succes a procedurii de evaluare a acordului de asistenţă convenit în vara anului trecut a fost amânată de mai multe luni în principal din cauza unor diferenţe în rândul creditorilor cu privire la deficitul fiscal preconizat a fi înregistrat de Grecia până în 2018, estimat la 3% de UE şi la 4,5% de FMI, precum şi din cauza opoziţiei autorităţilor de la Atena de a adopta o serie de măsuri nepopulare. Guvernul grec are nevoie de o evaluare pozitivă pentru a putea primi noi ajutoare în valoare de până la cinci miliarde de euro.

Reuniunea de primăvară a FMI va începe vineri, 15 aprilie, şi se va încheia duminică, 17 aprilie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO