Discuţiile între ministrul Sănătăţii şi medici s-au încheiat după 4 ore. Opriţa: L-am informat că 90% din personal demisionea

Discuţiile între ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi medicii demisionari de la UPU a Spitalului Floreasca s-au încheiat după aproximativ patru ore, Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, declarând că nu s-a ajuns la o concluzie, la ora transmiterii acestei ştiri venind la minister şi managerul spitalului, Sorin Păun. Opriţa a mai spus că ministrul a fost informat că peste 90 la sută din personalul de la UPU Floreasca doreşte să demisioneze din cauza acestui conflict cu managerul unităţii medicale, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 31 aug. 2016, 20:20
Discuţiile între ministrul Sănătăţii şi medici s-au încheiat după 4 ore. Opriţa: L-am informat că 90% din personal demisionea

Opriţa a mai spus că, în ultima perioadă, discuţiile cu administraţia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, în opinia sa, reprezintă o lacună gravă în comunicare.

El a mai arătat că medicii demisionari i-au prezentat ministrului documente privind poblemele de la spital, de care s-ar face responsabil managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun.

Doctorul Opriţa a mai spus că medicii i-au mai adus la cunoştinţă ministrului că peste 90 la sută din cadrele medicale de la UPU-SMURD demisionează dacă va fi menţinut în funcţie managerul Sorin Păun.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a spus, la finalul discuţiilor cu medicii, că sunt două tipuri de probleme la Spitalul Floreasca – unele de comunicare şi unele administrative, el confirmând că au existat „nişte probleme cu medicamentele”, care s-au remediat între timp.

El a explicat că, din discuţiile de până acum cu medicii demisionari, pare să fie vorba despre „probleme grave de comunicare” .

La ora transmiterii acestei ştiri, la Ministerul Sănătăţii ajunsese managerul Spitalului Floreasca, pentru discuţii cu Vlad Voiculescu. Ministrul a spus că după discuţiile cu managerul Spitalului Floreasca va trebui găsită repede o soluţie.

„Vorbim de probleme contabile şi probleme de comunicare, probleme majore de comunicare. (…) Spitalul are o importanţă strategică pentru noi. Sper să am o decizie cât mai curând. Managerul tocmai a intrat. Voi discuta acum”, a arătat Vlad Voiculescu.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri seară, la TVR, că nu a văzut încă „justificarea” demisiilor de la Spitalul Floreasca şi i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, „să clarifice” situaţia.

Cel puţin 17 medici de la UPU a Spitalului Floreasca au demisionat, miercuri, reclamând că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente, astfel că ei sunt nevoiţi să cumpere unele medicamente din banii lor. Medicii spuneau că, în aceste condiţii, 15 dintre ei au demisionat, iar alţi 15 ar urma să îşi dea demisia în zilele următoare.

„Domnul manager, când are o problemă cu noi, recurge la tot felul de măsuri de intimidare, suntem chemaţi în biroul dumnealui să dăm tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia că nu ne putem desfăşura activitatea şi am decis să ne înaintăm demisia, să ne găsim de muncă în altă parte (…) Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte „, a afirmat unul dintre medicii demisionari.

Demisionarii spun că această situaţie a apărut de aproximativ două-trei luni şi, deşi a fost informat şi Ministerul Sănătăţii şi s-au găsit soluţii, au apărut alte probleme, în sensul că au dispărut alte medicamente sau s-au făcut achiziţii de aparatură nouă care apoi a fost retrasă, spunându-li-se că au tot ce le trebuie la UPU.

La UPU-SMURD Floreasca lucrează 33 de medici, dintre care două doctoriţe au contractele suspendate, fiind în concedii de creştere a copilului, iar alţi doi medici sunt angajaţi cu jumătate de normă.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...