Divizia din Cehia a Raiffeisen va prelua operaţiunile de retail din Cehia ale Citibank

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), prezent şi pe piaţa din România, a anunţat luni că divizia sa din Cehia, Raiffeisenbank, a semnat un acord cu Citibank Europe pentru preluarea operaţiunilor de retail şi a celor cu cardurile bancare ale acesteia, din Cehia, informează un comunicat de presă al RBI.
Economica.net - lun, 14 sept. 2015, 09:54
Divizia din Cehia a Raiffeisen va prelua operaţiunile de retail din Cehia ale Citibank

În conformitate cu acordul convenit de cele două părţi, preţul de vânzare şi alte detalii legate de această tranzacţie nu a fost dezvăluit. RBI precizează, însă, că se aşteaptă ca tranzacţia să se încheie în primul trimestru al anului viitor şi că nu va avea un efect semnificativ asupra raportului său de capital, scrie Agerpres.

‘Deşi, pentru moment, obiectivul nostru este să reducem activele riscante, vrem să creştem pe anumite pieţe, unde avem o poziţie puternică, pentru a genera venituri sustenabile. Cehia este una dintre aceste pieţe, deoarece oferă un mediu economic şi cadru legal stabil, iar estimările noastre privind profitabilitatea şi riscurile sunt pozitive’, a explicat directorul general de la RBI, Karl Sevelda.

Grupul Raiffeisen Bank International este prezent pe piaţa din Cehia din anul 1993, iar Raiffeisenbank este a cincea mare bancă din această ţară, unde oferă o gamă completă de servicii bancare. La finele primului semestru din 2015, Raiffeisenbank deservea 397.000 de clienţi prin 125 de sucursale şi aproximativ 2.700 de angajaţi.

În urmă cu doar două săptămâni, un alt mare grup bancar austriac, Erste Group Bank, proprietarul BCR, a preluat operaţiunile de retail banking ale Citigroup din Ungaria. Banca americană şi-a anunţat încă de anul trecut intenţia de a-şi vinde diviziile de consumer banking din şase state din America Latină, precum şi din Japonia, Egipt, Cehia, Ungaria şi Guam. Citigroup operează în peste 160 de state şi jurisdicţii, cu peste 200 de milioane de conturi ale clienţilor.

În România, Raiffeisen Bank a achiziţionat, în 2013, portofoliul de împrumuturi de retail al diviziei din România a băncii americane Citigroup.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...