1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Dmitri Medvedev: Rusia urmăreşte îndeaproape evenimentele din Ucraina

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a anunţat, miercuri, la Moscova, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul ucrainean, Serghei Boiko, că evenimentele din Ucraina reprezintă o problemă internă, însă Rusia urmăreşte îndeaproape ceea ce se întâmplă la Kiev, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

04 dec, 2013 | Mediafax

Dmitri Medvedev a subliniat că stabilitatea şi ordinea trebuie neapărat asigurate în Ucraina, în pofida "sezonului politic activ".

"În prezent, aveţi un sezon politic destul de activ. Noi urmărim îndeaproape ceea ce se întâmplă. Dar, bineînţeles, aceasta este o problemă internă a Ucrainei, deşi este foare necesar ca în ţară să existe stabilitate şi ordine", s-a adresat Medvedev lui Boiko.

Ucraina rămâne "un partener strategic important", a adăugat premierul rus.

Serghei Boiko se află la conducerea unei delegaţii ucrainene la Moscova, unde poartă consultări în vederea consolidării cooperării cu partea rusă, fiind mandatat în acest sens de preşedintele Viktor Ianukovici, a anunţat ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kojara, citat de Itar-Tass.

O altă delegaţie ucraineană, condusă de vicepremierul Serghei Arbuzov, se va deplasa "în viitorul apropiat" la Bruxelles, unde va aborda aspecte legate de procesul de integrare al Ucrainei în UE, a anunţat Kojara.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO