1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Dmitri Rogozin merge la Chişinău pentru a discuta despre sancţiunile impuse de Moscova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se va afla joi, 21 august, la Chişinău pentru a discuta cu ministrul economiei din Republica Moldova, Adrian Candu, despre sancţiunile impuse de Moscova, întrevederea fiind stabilită ca urmare a unei scrisori trimisă autorităţilor moldovene de către Ambasadei Federaţiei Ruse, informează timpul.md.

19 aug, 2014 | Agerpres

Ministerul Economiei de la Chişinău a precizat într-un comunicat că întrevederea solicitată de partea rusă va avea loc în cadrul platformei Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, ai cărei copreşedinţi sunt Adrian Candu şi Dmitri Rogozin.

'Ministrul economiei consideră că este de datoria sa să folosească orice prilej pentru a dialoga cu partea rusă şi să facă tot ce e posibil pentru a aduce claritate şi constructivism în relaţia dintre cele două ţări. De aceea, un subiect special va fi cel legat de comerţ, în contextul restricţiilor impuse de Federaţia Rusă, prin limitarea importului produselor moldoveneşti şi decizia de introducere a taxelor vamale de către guvernul rus', se menţionează în comunicatul amintit.

Un alt subiect important care va fi discutat de cei doi oficiali va fi cel legat de furnizarea gazelor naturale, dar şi acordul bilateral în acest sens, în contextul în care la sfârşitul acestui an expiră contractul privind livrarea gazelor ruseşti către Republica Moldova.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentant special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, îşi anunţa săptămâna trecută intenţia de a se deplasa la 24 august la Tiraspol pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la operaţiunea de eliberare a Republicii Moldova de sub ocupaţia fascistă, după cum a relatat ITAR-TASS. Rogozin indica totodată că a primit o propunere din partea copreşedintelui moldovean al Comisiei interguvernamentale de cooperare bilaterală, Adrian Candu, privind organizarea unei întâlniri pentru a 'discuta despre relaţiile comerciale ca urmare a sancţiunilor'.

De notat că relaţiile dintre vicepremierul rus Dmitri Rogozin şi autorităţile Republicii Moldova au cunoscut în ultima vreme o serie de tensiuni, în urma mai multor declaraţii ale oficialului de la Moscova, considerate denigratoare de către Chişinău.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO