UPDATE DN 67C, Novaci-Rânca, închis din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost redeschis

Drumul naţional (DN) 67 C Novaci - Rânca a fost închis din cauza zăpezii şi a viscolului, informează Infotrafic, iar la ora transmiterii acestei ştiri turiştii nu sunt lăsaţi nici să urce în staţiune, nici să plece acasă de acolo.
Economica.net - vin, 02 dec. 2016, 15:00
UPDATE DN 67C, Novaci-Rânca, închis din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost redeschis

Centrul Infotrafic anunţă că DN 67 C Novaci-Rânca a fost închis, vineri după-amiază, din cauza condiţiilor meteorologice. În zonă ninge abundent, iar vizibilitatea este foarte redusă, potrivit sursei citate.

Nicio maşină nu are voie să urce în staţiune, iar niciuna nu poate pleca de acolo, în condiţiile în care sute de turişti se află în vacanţă la Rânca.

Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară. În judetul Caraş Severin, pe DN 68, la limita de judeţ cu Hunedoara, se circulă în condiţii de iarnă.

Circulaţia rutieră este îngreunată pe sensul de urcare (către Braşov) al DN 1 Ploieşti – Braşov, din cauza numărului mare de maşini şi a condiţiilor meteo nefavorabile (zăpadă viscolită), potrivit centrului Infotrafic.

Vizibilitatea este sub 50 de metri în zonă, iar pe alocuri, chiar sub 30 de metri.

Tot pe DN 1, în zona localităţilor prahovene Comarnic şi Buşteni, se circulă în coloană.

De asemenea, şi pe DN 1A Cheia – Săcele se circulă în condiţii de iarnă.

Potrivit sursei citate, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe DN 17, între Bistriţa şi Vatra Dornei, în judeţul Bistriţa-Năsăud, maşinile care nu au cauciucuri de iarnă nefiind lăsate să treacă pasul Tihuţa.

În apropiere de Pasul Tihuţa, la kilometrul 100, un autotren a rămas blocat în zăpadă şi blochează un sens. Se circulă dirijat, pe un fir, în ambele sensuri.

Probleme de vizibilitate sunt şi pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, unde între kilometrii 235 – 260 ninge abundent, lucrătorii de la drumuri încercând să cureţe soşeaua.

Centrul Infotrafic a anunţat că, în jurul orei 15.00, restricţiile impuse vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe DN 18 Baia Sprie – Mara (Pasul Gutâi), în judeţul Maramureş, impus vineri dimineaţă din cauza ninsorii abundente, au fost ridicate.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai sunt restricţii de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj, cauzate de ninsori, în judeţul Harghita, pe DN 13B Praid – Gheorghieni. Restricţia de pe DN 13A – Praid – Miercurea Ciuc a fost ridicată.

La ora transmiterii acestei ştiri sunt în vigoare avertizări cod portocaliu de viscol în 13 judeţe. Totodată, este în vigoare şi o atenţionare cod galben, pentru întreaga ţară, care expiră în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.00.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...