DN Agrar a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 241% în primele șase luni din an, susținută de integrarea fermelor Lacto Agrar și DN Agrar Apold

Compania DN Agrar Group S.A., care deține cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă și producție vegetală, încheie prima jumătate a anului 2022 cu o cifră de afaceri totală de 62,4 milioane de lei, o creștere de 241% față de primul semestru din 2021, susținută în principal de achiziția celor două ferme agrozootehnice Lacto Agrar și DN Agrar Apold, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 26 sept. 2022, 16:31
DN Agrar a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu 241% în primele șase luni din an, susținută de integrarea fermelor Lacto Agrar și DN Agrar Apold

Din punct de vedere operațional, pentru primele șase luni ale acestui an, cantitatea de lapte livrată a crescut cu peste 1,7 milioane de litri, cu perspective de creştere. În ceea ce privește cultivarea cerealelor, compania a cultivat o suprafaţă cu 3.000 hectare mai mare faţă de perioada similară din 2021, în principal porumb, triticale și lucernă.

„În primul semestru din 2022 ne-am consolidat poziţia de lider de piaţă în producția de lapte de vacă cu operaţiuni integrate, cu peste 10.000 de capete de vaci de lapte și tineret bovin şi o suprafață operată de aproape 7.000 de ha de teren. Planul de investiţii asumat a fost continuat, în timp ce rezultatele în creştere din acest semestru ne dau încredere că vom atinge obiectivele financiare stabilite pentru acest an. În ciuda contextului, am reușit să controlăm impactul creşterii costurilor mari din prima jumătate a anului, într-un mod rezonabil, având în vedere avantajul adus de faptul că noi producem o mare parte din hrana pe care o folosim pentru vaci”, a declarat Jan Gijsbertus De Boer, președinte al Consiliului de Administrație DN Agrar Group S.A.

Planurile companiei sunt ambițioase, cu proiecte de modernizare, susținute de un model de afaceri integrat, parte a economiei circulare. Pe termen lung, compania își propune să facă trecerea pe piața reglementată, permițând investitorilor să obțină expunerea la agricultură într-un mod profesionist și durabil.

Investițiile realizate au obiectivul de a creşte capacitatea de producţie de lapte, precum și suprafața de teren cultivată. În luna aprilie 2022, DN Agrar a încheiat cu succes preluarea fermei Apold, obiectivul principal fiind creşterea capacității de producţie de lapte a fermei cu 50% până la finele anului în curs.

Proiectul de investiţii a inclus construirea unei săli de muls suplimentare, adăposturi pentru animale, creşterea efectivului de animale, precum şi o hală suplimentară de stocare a furajelor, toate acestea fiind deja finalizate în prima jumătate a anului în curs. Cumpărarea fermei Apold, care deține 2.995 de hectare, din care 398 de hectare în proprietate, a contribuit, de asemenea, la creșterea suprafeței lucrate.

În prima jumătate a anului 2022, grupul a achiziționat mai multe tipuri de utilaje în valoare de 1,2 milioane de euro, pentru a face față noilor provocări privind prețurile mari la îngrășămintele chimice. Astfel Grupul a investit în utilaje moderne și eficiente de administrare a gunoiului de grajd semilichid și solid. Pasul următor este dezvoltarea unei fabrici de compost pentru resturile vegetale care va reduce costurile de transport și înființarea unei linii alternative de afaceri.

Despre DN Agrar Group

DN Agrar Group deține cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.
Compania a fost înființată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer și este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO din februarie 2021. Începând cu data de 19 septembrie 2022 acțiunile DN Agrar sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacționate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT.

Principalele domenii de activitate ale companiei sunt zootehnie, producție agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism și servicii de consultanță pentru afaceri și management.

Te-ar mai putea interesa și
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni, din care patru......
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...