1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

News

DNA cere arestarea preventivă în lipsă faţă de Marko Attila

Procurorii DNA au propus luarea măsurii arestării preventive în lipsă, pentru 30 de zile, faţă de fostul deputat Marko Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relaţii interetnice la data comiterii faptelor, în dosarul ANRP.

28 apr, 2015 | Agerpres

El este acuzat de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (3 infracţiuni), scrie Agerpres.

'Având în vedere că, în prezent, rechizitoriul şi dosarul de urmărire penală se află în procedura de cameră preliminară la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, propunerea de luare a măsurii de arestare în lipsă a fost înaintată, la 28 aprilie, aceleiaşi instanţe de judecată', se arată într-un comunicat al DNA.

În 9 aprilie, Marko Attila a fost trimis în judecată alături de alţi 7 inculpaţi, printre care şi fostul şef al ANI Horia Georgescu, care la data faptelor făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi 4 inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, prin acţiunile sau inacţiunile lor intenţionate, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu bugetului statului român de peste 84,5 milioane euro.

'Din ansamblul activităţilor investigative desfăşurate până la momentul emiterii rechizitoriului, a rezultat că inculpatul Marko Attila-Gabor s-a sustras activităţilor de urmărire penală, părăsind teritoriul României, nefiind audiat. La 26 martie, s-a solicitat Parlamentului României - Camera Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a inculpatului Marko Attila. La 22 aprilie, Parlamentul României - Camera Deputaţilor a transmis DNA adresa nr. 1/1296/VZ din 16.04.2015, prin care a înştiinţat că Marko Attila-Gabor şi-a depus demisia din funcţia de deputat începând cu 1 aprilie 2015. La 16 aprilie, preşedintele Camerei Deputaţilor a luat act de această demisie, prin urmare solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a rămas fără obiect', precizează DNA.

Sursa citată menţionează că actele de procedură efectuate în cauză s-au desfăşurat în prezenţa apărătorilor aleşi ai lui Marko Attila, participarea la această activitate permiţându-le exercitarea efectivă a dreptului la apărare.

Totodată, la 8 aprilie, în urma cererii formulate de apărătorul ales al lui Marko Attila, i-a fost predat unuia dintre avocaţii inculpatului un suport optic conţinând, în format electronic, toate actele de urmărire penală efectuate până la data respectivă în dosarul penal.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO