DNA cere reaudierea în instanţă a lui George Becali în dosarul lui Popoviciu

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti reaudierea lui George Becali în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.
Economica.net - lun, 14 mart. 2016, 11:55
DNA cere reaudierea în instanţă a lui George Becali în dosarul lui Popoviciu

La termenul de luni al procesului, procurorul de şedinţă a solicitat ca George Becali să fie audiat din nou în acest dosar, după ce omul de afaceri a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

Tot acum, avocatul lui Puiu Popoviciu a cerut anularea mai multor probe, bazate pe interceptări ambientale şi telefonice realizate de către SRI.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 31 martie, urmând ca instanţa să decidă dacă îl mai audiază pe George Becali.

Pe 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel Bucureşti, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunţ pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

La întrebările puse de procurorul de şedinţă, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunţ, susţinând că nu îşi mai aduce aminte şi nu doreşte ca Puiu Popoviciu şi ceilalţi inculpaţi să fie condamnaţi din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare şi ‘ştie ce înseamnă suferinţa’.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare pe George Becali pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului, el fiind audiat în acest sens la DNA pe 11 martie.

‘Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 şi 15 februarie 2016, în dosarul 9.577/2/2012 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea’, precizează DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Becali ‘a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei’, scopul său fiind de a îngreuna aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a vinovaţilor, precum şi de a induce în eroare instanţa de judecată.

În dosarul penal respectiv, aflat în prezent în stadiu de judecare la CAB, au fost trimişi în judecată, în decembrie 2012, 11 inculpaţi cercetaţi pentru infracţiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat şi în dauna Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
MSL Logistic își extinde spațiul de depozitare de la CTPark Chitila la peste 8.500 de mp
CTP, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că își continuă parteneriatul pe termen lung cu......
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja (PNL) vrea crearea unui grup tehnic de lucru
Prefectul Capitalei nu-și dorește să ajungă să ia măsuri de urgență în problema gunoaielor din Sectorul 1. Burduja ...
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că nu-şi doreşte să ajungă în situaţia de a trebui să ia măsuri ...
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
ANCOM a început un nou proces de furnizare de licențe în bandă DECT
Furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice interesaţi de instalarea şi exploatarea unor reţele publice ...
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 decembrie
Ursula von der Leyen: UE și SUA vor să încheie războiul vamal legat de importurile de oțel și aluminiu până la 1 ...
Uniunea Europeană şi SUA sunt conştiente că trebuie să găsească o soluţie la disputa tarifelor vamale suplimentare ...