1EUR = 4.8393 RON

News

Doar 19% dintre produsele bio analizate de InfoCons sunt integral naturale. Restul conţin cel puţin un aditiv

Asociaţia de consumatori InfoCons a analizat numărul de aditivi din 21 de produse bio de pe piaţa românească. Printre alimentele analizate se numără: ciocolată, iaurt cu fructe, napolitane, ketchup, maioneză şi supă instant. Aproape jumătate dintre produsele bio analizate au câte un aditiv; 24% dintre ele au câte două E-uri şi doar 19% dintre ele nu conţin aditivi.

22 apr, 2016 | ECONOMICA.net

InfoCons a analizat 21 de produse bio, pe baza informaţiilor de pe etichetă, care provin de la cinci producători sau distribuitori: Delaco Distribution SA, Econatura Life Concept SRL, De Silva Exclusiv SRL, Carrefour Romania SA, Bio Mania SRL. 

În cadrul studiului au fost incluse şapte categorii de produse: băutură vegetală (din orez, migdale sau soia), ciocolată, iaurt cu fructe, napolitane, Ketchup, maioneză şi supă instant.

Dintre cele 21 de tipuri de produse bio analizate de InfoCons, doar patru produse nu au E-uri.

19% dintre produsele bio analizate nu conţin E-uri;
48% dintre produsele analizate au câte un E;
24% dintre produsele analizate conţin câte două E-uri;
9% dintre produsele analizate conţin câte trei E-uri.
47.61% dintre produsele bio analizate au specificat conţinutul de alergeni pe etichetă.

Ciocolatele bio analizate au, în medie, un aditiv pe produs. InfoCons a fost identificat un număr maxim de trei E-uri în anumite ciocolate bio.

În ceea ce priveşte iaurtul cu fructe, produsele bio au, în medie, două E-uri pe produs. 

Diferenţa constatată de InfoCons între iaurturile bio şi cele din agricultura convenţională se referă la faptul că toate produsele bio analizate conţin fructe, în timp ce în iaurturile din agricultura convenţională, fructele sunt înlocuite sau suplimentate cu aromele sintetice (natural identice).

Maioneza bio cuprinsă în acest studiu are doi aditivi alimentari, faţă de patru-cinci aditivi, în medie, cât conţine maioneza din agricultura convenţională, analizată în studiile făcute de InfoCons.

Ketchupul bio cuprins în studiul InfoCons nu conţine aditivi alimentari.

Puteţi consulta la acest link rezultatele complete ale studiului. 

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţa românească, derulat de InfoCons în cadrul consorţiului International Consumer Research & Testing pentru produse şi servicii la standarde europene. 

InfoCons, singura organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO