Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la 5G – studiu

Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la noua reţea de mare viteză 5G, potrivit unui studiu derulat de Infovista. Printre preocupările principale menţionate de acestea se numără dorinţa ca reţeaua să funcţioneze corect şi să raspundă la nevoile clienţilor şi bugetelor.
Economica.net - Dum, 21 apr. 2019, 11:22
Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la 5G - studiu

Sondajul a constatat, de asemenea, că și mai puțini vendori care lucrează cu operatorii de rețele mobile (doar 1 din 6) consideră că acestea sunt extrem de pregătite pentru 5G.

Infovista a efectuat sondajul la Mobile World Congress 2019 din Barcelona în luna februarie. La studiu au participat 145 de companii, inclusiv operatori de reţele mobile, companii care lucrează cu acestea și întreprinderi care doresc să adopte rețele de 5G. Respondenții au venit din 22 de țări.

„Realizarea unei noi rețele de 5G este un efort complex”, spune Adrian Jakobsson, vicepreședinte pentru Strategiei la Infovista. „Sancțiunile pentru eșec – adoptarea târzie sau neatingerea obiectivelor rețelei – sunt extreme. Nu suntem surprinși să vedem atât de multă îngrijorare în rândul operatorilor de telefonie mobilă”.

Reţeaua 5G are un mare potențial, dar aduce și multe provocări. Cele mai mari provocări cu care se confruntă operatorii în cursa lor pentru lansarea rețelelor 5G includ următoarele:

Planificarea și optimizarea rețelei de acces radio
Configurarea eficientă a operațiunilor
Planificarea si optimizarea retelelor de microunde
Testarea rețelei, depanarea și optimizarea rețelelor 5G de îndată ce este lansată
Creşterea densităţii rețelelor

Capacitățile 5G ar trebui să ușureze viața utilizatorilor finali, să crească comunicările de afaceri și să extindă potențialul IoT (Internet of Things – Internetul Lucrurilor). Două treimi din companiile anchetate în sondaj spun că 5G-ul este extrem de important pentru viitorul lor. Aplicațiile de top raportate pentru 5G includ următoarele: colectarea datelor de la dispozitivele IoT, senzori și IoT, case inteligente şi IoT industrial.

De asemenea, companiile intervievata au spus că cele mai importante pieţe pentru 5G sunt media, divertisment sau gaming, auto, siguranţă publică şi retail.

Odată ce 5G va fi activ, 3 din 4 companii au răspuns că este important ca operatoul lor de telefonie mobilă să sprijine pe deplin standardul 5G. Respondenții din categoria operatorilor telecom spun că înțeleg importanța furnizării serviciilor 5G: 4 din 5 furnizori de servicii de telefonie au declarat că 5G este extrem de important pentru viitorul lor.

În plus, operatorii au raportat că motivele de bază pentru care doresc să adopte 5G includ creșterea cotei de piață şi adăugarea de noi servicii facturabile.

 

Te-ar mai putea interesa și
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut – analiză
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate, are deficit de peste 2 miliarde de lei în primele două luni din 2021, cel......
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Autorităţile cubaneze au anunţat relaxarea unei interdicţii introdusă în urmă cu mai multe decenii cu privire la vânzările ...
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de companii din sectorul HoReCa ar putea beneficia de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 500 de milioane ...
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie ...