Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la 5G – studiu

Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la noua reţea de mare viteză 5G, potrivit unui studiu derulat de Infovista. Printre preocupările principale menţionate de acestea se numără dorinţa ca reţeaua să funcţioneze corect şi să raspundă la nevoile clienţilor şi bugetelor.
Economica.net - Dum, 21 apr. 2019, 11:22
Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la 5G - studiu

Sondajul a constatat, de asemenea, că și mai puțini vendori care lucrează cu operatorii de rețele mobile (doar 1 din 6) consideră că acestea sunt extrem de pregătite pentru 5G.

Infovista a efectuat sondajul la Mobile World Congress 2019 din Barcelona în luna februarie. La studiu au participat 145 de companii, inclusiv operatori de reţele mobile, companii care lucrează cu acestea și întreprinderi care doresc să adopte rețele de 5G. Respondenții au venit din 22 de țări.

„Realizarea unei noi rețele de 5G este un efort complex”, spune Adrian Jakobsson, vicepreședinte pentru Strategiei la Infovista. „Sancțiunile pentru eșec – adoptarea târzie sau neatingerea obiectivelor rețelei – sunt extreme. Nu suntem surprinși să vedem atât de multă îngrijorare în rândul operatorilor de telefonie mobilă”.

Reţeaua 5G are un mare potențial, dar aduce și multe provocări. Cele mai mari provocări cu care se confruntă operatorii în cursa lor pentru lansarea rețelelor 5G includ următoarele:

Planificarea și optimizarea rețelei de acces radio
Configurarea eficientă a operațiunilor
Planificarea si optimizarea retelelor de microunde
Testarea rețelei, depanarea și optimizarea rețelelor 5G de îndată ce este lansată
Creşterea densităţii rețelelor

Capacitățile 5G ar trebui să ușureze viața utilizatorilor finali, să crească comunicările de afaceri și să extindă potențialul IoT (Internet of Things – Internetul Lucrurilor). Două treimi din companiile anchetate în sondaj spun că 5G-ul este extrem de important pentru viitorul lor. Aplicațiile de top raportate pentru 5G includ următoarele: colectarea datelor de la dispozitivele IoT, senzori și IoT, case inteligente şi IoT industrial.

De asemenea, companiile intervievata au spus că cele mai importante pieţe pentru 5G sunt media, divertisment sau gaming, auto, siguranţă publică şi retail.

Odată ce 5G va fi activ, 3 din 4 companii au răspuns că este important ca operatoul lor de telefonie mobilă să sprijine pe deplin standardul 5G. Respondenții din categoria operatorilor telecom spun că înțeleg importanța furnizării serviciilor 5G: 4 din 5 furnizori de servicii de telefonie au declarat că 5G este extrem de important pentru viitorul lor.

În plus, operatorii au raportat că motivele de bază pentru care doresc să adopte 5G includ creșterea cotei de piață şi adăugarea de noi servicii facturabile.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...