Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la 5G – studiu

Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la noua reţea de mare viteză 5G, potrivit unui studiu derulat de Infovista. Printre preocupările principale menţionate de acestea se numără dorinţa ca reţeaua să funcţioneze corect şi să raspundă la nevoile clienţilor şi bugetelor.
Economica.net - Dum, 21 apr. 2019, 11:22
Doar 25% dintre operatorii de reţele mobile spun că sunt extrem de pregătiţi pentru trecerea la 5G - studiu

Sondajul a constatat, de asemenea, că și mai puțini vendori care lucrează cu operatorii de rețele mobile (doar 1 din 6) consideră că acestea sunt extrem de pregătite pentru 5G.

Infovista a efectuat sondajul la Mobile World Congress 2019 din Barcelona în luna februarie. La studiu au participat 145 de companii, inclusiv operatori de reţele mobile, companii care lucrează cu acestea și întreprinderi care doresc să adopte rețele de 5G. Respondenții au venit din 22 de țări.

„Realizarea unei noi rețele de 5G este un efort complex”, spune Adrian Jakobsson, vicepreședinte pentru Strategiei la Infovista. „Sancțiunile pentru eșec – adoptarea târzie sau neatingerea obiectivelor rețelei – sunt extreme. Nu suntem surprinși să vedem atât de multă îngrijorare în rândul operatorilor de telefonie mobilă”.

Reţeaua 5G are un mare potențial, dar aduce și multe provocări. Cele mai mari provocări cu care se confruntă operatorii în cursa lor pentru lansarea rețelelor 5G includ următoarele:

Planificarea și optimizarea rețelei de acces radio
Configurarea eficientă a operațiunilor
Planificarea si optimizarea retelelor de microunde
Testarea rețelei, depanarea și optimizarea rețelelor 5G de îndată ce este lansată
Creşterea densităţii rețelelor

Capacitățile 5G ar trebui să ușureze viața utilizatorilor finali, să crească comunicările de afaceri și să extindă potențialul IoT (Internet of Things – Internetul Lucrurilor). Două treimi din companiile anchetate în sondaj spun că 5G-ul este extrem de important pentru viitorul lor. Aplicațiile de top raportate pentru 5G includ următoarele: colectarea datelor de la dispozitivele IoT, senzori și IoT, case inteligente şi IoT industrial.

De asemenea, companiile intervievata au spus că cele mai importante pieţe pentru 5G sunt media, divertisment sau gaming, auto, siguranţă publică şi retail.

Odată ce 5G va fi activ, 3 din 4 companii au răspuns că este important ca operatoul lor de telefonie mobilă să sprijine pe deplin standardul 5G. Respondenții din categoria operatorilor telecom spun că înțeleg importanța furnizării serviciilor 5G: 4 din 5 furnizori de servicii de telefonie au declarat că 5G este extrem de important pentru viitorul lor.

În plus, operatorii au raportat că motivele de bază pentru care doresc să adopte 5G includ creșterea cotei de piață şi adăugarea de noi servicii facturabile.

 

Te-ar mai putea interesa și
Trenurile Soarelui vor asigura legături directe din toată ţara cu staţiunile de pe litoral, din 16 iunie
Trenurile Soarelui vor asigura legături directe din toată ţara cu staţiunile de pe litoral, din 16 iunie
Turiştii vor avea la dispoziţie, începând din 16 iunie, 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de pe litoralul Mării Negre şi cu Delta Dunării......
Ucraina susţine că ar putea pierde milioane de tone de culturi agricole după distrugerea barajului Kahovka
Ucraina susţine că ar putea pierde milioane de tone de culturi agricole după distrugerea barajului Kahovka
Ucraina ar putea pierde mai multe milioane de tone de culturi agricole din cauza inundaţiilor provocate de distrugerea barajului ...
Zona euro a intrat în recesiune la începutul anului, după revizuirea datelor din Germania
Zona euro a intrat în recesiune la începutul anului, după revizuirea datelor din Germania
Economia zonei euro a fost în recesiune tehnică în primele trei luni ale acestui an, potrivit cifrelor revizuite publicate ...
România şi alte şase state membre UE obţin 2,4 miliarde de euro din Fondul pentru modernizare
România şi alte şase state membre UE obţin 2,4 miliarde de euro din Fondul pentru modernizare
Fondul pentru modernizare al UE a plătit 2,4 miliarde de euro către 31 de proiecte din şapte ţări beneficiare, inclusiv ...