1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

News

Doar 41,1% dintre români îşi permiteau o vacanţă de o săptămână în afara locuinţei în 2018

58,9% dintre români nu-și permiteau un concediu de o săptămână în afara casei, potrivit Eurostat, în 2018. Procentul a mai scăzut de la 65% în 2017, dar rămâne cel mai mare din Uniunea Europeană.

02 dec, 2019 | ECONOMICA.net

Românii sunt urmați în clasament de croați și ciprioți, cu 51,3% și, respectiv, 51%. Spre deosebire de o parte dintre țările estice, în vârful topului sunt țările nordice, Suedia, Danemarca și Finlanda, între care se intercalează Austria.

Procentul celor mai săraci nordici, care nu-și permit să-și părăsească locuința pentru un concediu de o săptămână anual, e 9,7% în Suedia, 12,2% în Danemarca, 13,3% în Finlanda, în vreme ce 12,2% dintre austrieci sunt în aceeași poziție.

Deși sărăcia românilor s-a mai estompat în ultimii ani, țara rămâne una dintre cele mai sărace din UE, iar majorările recente de pensii și salarii au crescut și prețurile la toate produsele și serviciile, inclusiv cele turistice, iar voucherele de vacanță acordate angajaților de stat au contribuit și ele la scumpiri.

Cele mai bine poziționate țări din Estul și Centrul Europei în top sunt Cehia și Slovenia, pe locurile șase și șapte, cu 20,7% și respectiv, 21,8% dintre locuitori incapabili să-și ia o vacanțăd e o săptămână în afara locuinței, și, surprinzător, depășesc țări precum Marea Britanie și Franța, unde procentul de locuitori care nu-și permit o vacanță de o săptămână în afara casei e de 22,5% și, respectiv, 22,6%.

La nivel european, Macedonia e țara care are cei mai mulți locuitori care nu-și permit vacanțe în afara locuinței, cu 61,2%, dar în 2017, pentru 2018 nu există, încă, date. 

  

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO