Doar o treime dintre firmele private vor acorda angajaţilor prime de Paşti în acest an – eJobs

Peste 30% dintre firmele private vor acorda salariaţilor beneficii de Paşti, arată un sondaj eJobs. Majoritatea le vor oferi salariaţilor prime în bani şi tichete cadou. Doar 3% dintre angajatori le acordă angajaţilor vacanţe, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, potrivit sondajului eJobs. Majoritatea firmelor vor acorda salariaţilor beneficii în valoare mai mică de 200 lei per angajat. 
Economica.net - joi, 13 apr. 2017, 09:15
Doar o treime dintre firmele private vor acorda angajaţilor prime de Paşti în acest an - eJobs

70% dintre firmele participante la un studiu eJobs obişnuiesc să-şi recompenseze angajaţii cu ocazia diferitelor evenimente sau a sărbătorilor de Crăciun şi Paşti, iar 33% dintre respondenţi vor acorda în acest an angajaţilor prime de Paşti, arată un sondaj eJobs.

Cadourile pe care le primesc angajaţii de Paşti s-au diversificat în ultimii ani. Pe lângă primele în bani, în ultimul timp firmele apelează şi la alte variante de recompensare, precum vouchere, cadouri, vacanţe sau zile libere suplimentare.

Cum îşi recompensează angajatorii salariaţii de Paşti

  • Două treimi dintre firmele care vor recompensa angajaţii cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an le acordă prime în bani, iar alţi 35% dintre angajatori vor da angajaţilor tichete cadou.
  • 12% dintre firmele respondente la sondajul eJobs şi care au spus că vor oferi angajaţilor beneficii de Paşti au în plan să le ofere acestora produse tradiţionale, în timp ce 6% dintre ele vor acorda angajaţilor zile libere suplimentare.
  • Doar 3% dintre angajatori s-au gândit ca în acest an să ofere cadouri copiilor angajaţilor şi tot atâţia au pregătit pentru angajaţi excursii sau vacanţe, arată sondajul eJobs.

Pentru mai bine de jumătate dintre firmele care au participat la sondaj şi acordă beneficii angajaţilor, valoarea beneficiilor oferite cu ocazia Sărbătorilor Pascale este de sub 200 lei pentru fiecare angajat, în timp ce 15% dintre acestea oferă angajaţilor beneficii cu valori cuprinse între 200 şi 500 de lei per salariat.

Doar 6% dintre firmele care au participat la sondaj şi care acordă în acest an beneficii de Paşti angajaţilor, le oferă beneficii ale căror valori sunt cuprinse între 500 lei şi 1.000 lei per salariat.

12% dintre angajatorii care au participat la sondaj vor oferi prime care depăşesc pragul de 1.000 de lei pentru fiecare angajat.

Cele mai răspândite tipuri de beneficii oferite salariaţilor pe tot parcursul anului sunt tichetele de masă, asigurările medicale private şi zile libere suplimentare, mai arată sondajul eJobs.
Dintre beneficiile mai exotice, oferite salariaţilor pe tot parcursul anului, cele mai populare sunt fructele şi cafeaua, oferite gratuit la birou, masajul de relaxare la birou, urmate de cursurile de formare profesională plătite de companie, sau asigurarea meselor de prânz, potrivit sondajului eJobs.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada 10 martie – 10 aprilie 2017, pe un eşantion de 302 firme private, dintre care 47% sunt firme mici, care au sub 50 de angajaţi, iar 30% dintre companii au între 100 şi 500 de angajaţi. Cele mai frecvente domenii de activitate ale firmelor respondente sunt IT (16%), vânzări (10%), producţie (9%), educaţie & training (8%), resurse umane (7%).

Lansată în 1999, eJobs este astăzi cea mai mare platformă de recrutare online din România, cu un număr de peste 3,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 30.000 de joburi active în orice moment. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, membru Ringier AG.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s înrăutăţeşte perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă
Moody’s înrăutăţeşte perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă
Agenţia de evaluare financiară Moody's a înrăutăţit marţi perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă, citând creşterea economică mai redusă pe termen mediu şi......
Viktor Orban cere retragerea a două decizii esenţiale pentru Ucraina de pe agenda summitului UE
Viktor Orban cere retragerea a două decizii esenţiale pentru Ucraina de pe agenda summitului UE
Premierul ungar Viktor Orban a cerut retragerea de pe agenda summitului Uniunii Europene din 14-15 decembrie a două decizii ...
Marii producători de lactate anunţă că se aliază pentru a reduce emisiile de metan
Marii producători de lactate anunţă că se aliază pentru a reduce emisiile de metan
Şase dintre cele mai mari companii de lactate din lume vor începe în curând să dezvăluie care sunt emisiile lor de ...
Pragul de 1,5°C de încălzire globală riscă să fie depăşit în 7 ani – studiu
Pragul de 1,5°C de încălzire globală riscă să fie depăşit în 7 ani – studiu
Este "în prezent inevitabil" ca pragul de 1,5 grade Celsius de încălzire globală să fie depăşit "în mod constant ...