1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Doar şase persoane au putut cumpăra asigurări de sănătate în prima zi a reformei "Obamacare"

Doar şase persoane au subscris pentru o asigurare de sănătate prin intermediul noului portal federal în prima zi a lansării acestuia, 1 octombrie, afirmă congresmeni republicani care se declară alarmaţi de un număr atât de mic, o consecinţă a problemelor cu care se confruntă site-ul, relatează AFP.

02 noi, 2013 | Mediafax

O comisie din cadrul Camerei Reprezentanţilor, controlată de adversarii republicani ai preşedintelui Barack Obama, a dezvăluit joi că, după 48 de ore de la lansarea site-ului, 248 de persoane din întreaga ţară au reuşit să finalizeze procesul de subscriere pentru o asigurare de sănătate, potrivit unor documente interne ale administraţiei, obţinute de comisie.

Portalul healthcare.gov este centrul nevralgic al reformei sistemului de sănătate votat în 2010, cunoscut sub numele de "Obamacare". Americanii fără asigurare pot selecta pe acest portal un plan, mai mult sau mai puţin subvenţionat, în funcţie de venit.

Însă defecţiunile se multiplică de la lansarea portalului, pe 1 octombrie, iar republicanii consideră acest lucru o dovadă a defectelor reformei.

Casa Albă nu a dezminţit datele, însă a comentat că acestea nu reprezintă o surpriză.

"Este important să ştim că site-ul nu funcţiona bine pe 1 şi 2 octombrie. De fapt funcţionează prost de o lună", a recunoscut Jay Carney, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO