1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

BNR a menţinut dobânda cheie la 2,50% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50 la sută pe an. Este a noua şedinţă consecutivă în care BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel. În mai 2018, banca centrlă a crescut dobânda de la 2,25% la 2,50%.

05 aug, 2019 | ECONOMICA.net

De asemenea, BNR a hotărât menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilității de creditare la 3,50 la sută pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Analiştii se aşteptau la o menţinere a dobânzii de politică monetară şi spun însă că este foarte important mesajul guvernatorului de după şedinţa de politică monetară, mesaj care ar putea arăta cum va lupta BNR cu pârghiile politicii monetare pe care le are la îndemână pentru a diminua majorarea inflaţiei. Fiind vorba şi de o şedinţă care va aproba Raportul asupra inflaţiei, am putea vedea şi modificări ale prognozelor BNR, generate de modificările fiscale de ultimă oră.

Ştirea se actualizează.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO