Dobânzile, cea mai mare problemă în relaţia clienţilor cu banca – sondaj

Principalele probleme identificate de cei mai mulți dintre clienții băncilor în relația cu băncile locale sunt dobânzile și comisioanele prea mari, potrivit unui sondaj realizat de portalul de servicii financiare Efin.ro.
Economica.net - lun, 30 sept. 2013, 12:28
Dobânzile, cea mai mare problemă în relaţia clienţilor cu banca - sondaj

Circa 40 la sută dintre cei chestionați au afirmat că, pentru a le câștiga încrederea, băncile ar trebui să fie mai flexibile în reeșalonarea ratelor la credite, în caz de incapacitate de plată, în timp ce 43 la sută susțin că acestea ar trebui să reducă taxele și comisioanele. 12% dintre respondenți își doresc o mai mare transparență în ceea ce privește încheierea contractelor de credit/economisire, iar 5% așteaptă diverse bonusuri.

‘Întotdeauna, clienții care au avut probleme în relația cu banca—credite neperformante în general—au perceput băncile ca fiind inflexibile; cu siguranță însă și acestea trebuie să facă un efort pentru a-și apropia din nou clienții, așa cum se întâmpla înainte de criză’, arată analistul economic Dragos Cabat, Managing Partner Efin.ro, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Aproximativ jumătate dintre respondenți au afirmat că, în prezent, colaborează cu două instituții financiare, iar circa o treime colaborează doar cu o singură bancă.

La întrebarea ‘Cât de des mergeți într-o unitate bancară?’, 79% dintre respondenți au afirmat că merg o dată pe lună sau mai des, în timp ce 4% intră într-o unitate bancară o dată la două luni.

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate (53%) au spus că sunt mulțumite de serviciile instituțiilor financiare cu care colaborează în prezent.

Sondajul a evidențiat faptul că cei mai mulți dintre respondenți utilitează foarte rar serviciul de Internet Banking al băncii cu care lucrează. Doar 6% dintre cei chestionați folosesc Internet Banking zilnic, iar 8% de câteva ori pe săptămână.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 19-24 septembrie, pe un eșantion de 374 de respondenți pe baza unui chestionar structurat pe șapte întrebări.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...