Dobânzile, cea mai mare problemă în relaţia clienţilor cu banca – sondaj

Principalele probleme identificate de cei mai mulți dintre clienții băncilor în relația cu băncile locale sunt dobânzile și comisioanele prea mari, potrivit unui sondaj realizat de portalul de servicii financiare Efin.ro.
Economica.net - lun, 30 sept. 2013, 12:28
Dobânzile, cea mai mare problemă în relaţia clienţilor cu banca - sondaj

Circa 40 la sută dintre cei chestionați au afirmat că, pentru a le câștiga încrederea, băncile ar trebui să fie mai flexibile în reeșalonarea ratelor la credite, în caz de incapacitate de plată, în timp ce 43 la sută susțin că acestea ar trebui să reducă taxele și comisioanele. 12% dintre respondenți își doresc o mai mare transparență în ceea ce privește încheierea contractelor de credit/economisire, iar 5% așteaptă diverse bonusuri.

‘Întotdeauna, clienții care au avut probleme în relația cu banca—credite neperformante în general—au perceput băncile ca fiind inflexibile; cu siguranță însă și acestea trebuie să facă un efort pentru a-și apropia din nou clienții, așa cum se întâmpla înainte de criză’, arată analistul economic Dragos Cabat, Managing Partner Efin.ro, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Aproximativ jumătate dintre respondenți au afirmat că, în prezent, colaborează cu două instituții financiare, iar circa o treime colaborează doar cu o singură bancă.

La întrebarea ‘Cât de des mergeți într-o unitate bancară?’, 79% dintre respondenți au afirmat că merg o dată pe lună sau mai des, în timp ce 4% intră într-o unitate bancară o dată la două luni.

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate (53%) au spus că sunt mulțumite de serviciile instituțiilor financiare cu care colaborează în prezent.

Sondajul a evidențiat faptul că cei mai mulți dintre respondenți utilitează foarte rar serviciul de Internet Banking al băncii cu care lucrează. Doar 6% dintre cei chestionați folosesc Internet Banking zilnic, iar 8% de câteva ori pe săptămână.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 19-24 septembrie, pe un eșantion de 374 de respondenți pe baza unui chestionar structurat pe șapte întrebări.

Te-ar mai putea interesa și
UE relaxează condiţiile de călătorie pentru SUA şi alte şapte ţări
UE relaxează condiţiile de călătorie pentru SUA şi alte şapte ţări
Uniunea Europeană relaxează treptat începând de vineri restricţiile de intrare pe teritoriul său legate de coronavirus pentru persoanele care vin din SUA şi din alte şapte ţări, datorită......
Chinezii de la Great Wall vor să cumpere una dintre fabricile Daimler AG din Brazilia – Bloomberg
Chinezii de la Great Wall vor să cumpere una dintre fabricile Daimler AG din Brazilia – Bloomberg
Producătorul auto chinez Great Wall ia în considerare achiziţionarea uneia din fabricile Daimler AG din Brazilia, în ...
Statul se împrumută din nou de la populaţie – O nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS
Statul se împrumută din nou de la populaţie – O nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat, iar în perioada 22 iunie - 12 iulie 2021, ...
Lucrurile se schimbă, dacă pedalezi
Lucrurile se schimbă, dacă pedalezi
Dai o raită prin oraș și faci o faptă bună. Ce zici? 5, 50 sau 500 de kilometri pe care îi faci unde vrei tu, chiar ...