1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

News

Dobrovolschi: Guvernul nu a transmis nicio propunere pentru niciuna dintre cele trei funcţii vacante de la ANCOM

Guvernul Grindeanu nu a transmis nicio propunere către preşedinte pentru niciuna dintre cele trei funcţii vacante de la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

04 mai, 2017 | Agerpres

Precizarea acesteia vine în urma declaraţiei preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a afirmat că Guvernul a emis OUG cu privire la numirea conducerii ANCOM pentru că instituţia nu mai are şefi din cauza preşedintelui Klaus Iohannis.

''Domnul Dragnea induce în eroare şi interpretează după bunul plac procedurile administrative. Domnia sa se foloseşte de situaţia de la ANCOM pentru a justifica o decizie complet netransparentă şi periculoasă pentru buna funcţionare a instituţiilor statului. Vă reamintesc că, potrivit legislaţiei în vigoare, până la emiterea OUG nr. 33/2017, conducerea ANCOM era asigurată de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, numiţi de către preşedintele României, la propunerea Guvernului. Guvernul Grindeanu nu a transmis nicio propunere către preşedintele României, pentru niciuna dintre cele trei funcţii vacante. Mai mult, nu a existat nicio propunere avansată de Guvernul Cioloş'', a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Ea a subliniat că propunerea pentru conducerea ANCOM trebuia formulată de către Guvernul Grindeanu.

''Un nume transmis acum doi ani, de un fost premier aflat pe final de mandat, neasumat mai departe nici măcar de Guvernul Grindeanu, nu este o propunere serioasă. Este doar un artificiu folosit pentru a justifica modificarea legii în sensul eliminării preşedintelui din procedura de numire. Ca să înţeleagă toată lumea, cum ar fi fost ca preşedintele să facă o numire în baza unei propuneri făcute de un alt premier, al unui alt Guvern? Preşedintele a respectat întocmai procedurile în vigoare. Singurul element parţial corect din declaraţia domnului Dragnea este că în urmă cu doi ani, la final de mandat, premierul de la acea vreme a transmis un nume. Faţă de această propunere, preşedintele României a demarat procedura de numire, însă aceasta nu s-a mai finalizat, întrucât, la scurt timp, premierul de la acea vreme a demisionat. În aceste condiţii, propunerea înaintată de Victor Ponta a devenit caducă. Şi pe această cale, preşedintele face un apel la seriozitate şi responsabilitate atât din partea Guvernului, cât şi a partidelor care îl susţin'', a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, a precizat joi că Guvernul a emis OUG cu privire la numirea conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru că instituţia nu mai are şefi din cauza preşedintelui Klaus Iohannis.

'Aici a greşit domnul preşedinte, pentru că Guvernul a ajuns în situaţia să adopte o astfel de ordonanţă din cauza preşedintelui, pentru că preşedintele, prin legea veche, era singurul care putea să numească conducerea la ANCOM. Domnul preşedinte are la Cotroceni două propuneri, una trimisă de domnul Victor Ponta, când era prim-ministru, şi una trimisă de domnul Dacian Cioloş. Deci, de doi ani sunt propuneri la Cotroceni, în doi ani preşedintele Românei avea timp cu toţi consilierii să analizeze dacă sunt bune acele propuneri. Nu erau bune, le trimitea înapoi, le rupea, cerea alte propuneri. S-a ajuns în situaţia în care ANCOM, care este o structură foarte importantă, nu mai are conducere, nu are preşedinte, nu are cei doi vicepreşedinţi', a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă care modifică modalitatea de numire a preşedintelui şi vicepreşedinţilor ANCOM. Prin aceasta, conducerea ANCOM este asigurată de un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, numiţi pe baza propunerii Executivului de către cele două Camere ale Parlamentului, reunite în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO